Конгрес США прийняв законопроект про повну військову допомогу Україні, включаючи озброєння

10:41 17 липня 2014 р.

Ударний гелікоптер AH-64 «APACHE»

Ударний гелікоптер AH-64 «APACHE»
Фото: zvezda-import.com

Як стверджується на його офіційному сайті в четвер, цей документ передано Комітету з міжнародних відносин для підготовки його прийняття в остаточному читанні.

Агенція «УНН» передає сьогодні, 17 липня, в повідомленні «США планують надати Україні повну військову допомогу, включаючи озброєння і спорядження»:

«Згідно з прийнятим Конгресом США у двох читаннях законопроекту про запобігання російській агресії США планують надати Україні за запитом уряду повну військову допомогу, включаючи озброєння і спорядження. Як стверджується на офіційному сайті Конгресу в четвер, 17 липня, документ переданий Комітету з міжнародних відносин для підготовки його прийняття в остаточному читанні, передає УНН.

Як йдеться у документі, президент США має право надавати Уряду України на прохання цього уряду, в міру необхідності та відповідно з можливостями і потребами Збройних сили України наступні оборонні засоби, послуги і та навчання:

(1) Протитанкову зброю і боєприпаси.

(2) Зенітну зброю і боєприпаси.

(3) Екіпажну зброю і боєприпаси.

(4) стрілецьку зброю і боєприпаси, у тому числі пістолети, пістолети-кулемети, штурмові гвинтівки, гранатомети і снайперські гвинтівки.

(5) броньовані транспортні засоби.

(6) Високі колісні транспортні засоби багатоцільового призначення.

(7) Човни надувні.

(8) Бронежилети та інше.

Нагадаємо, що згідно з цим же документом Україна, Республіка Молдова і Грузія можуть отримати статус союзників США, не будучи членами НАТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів