Конгрес США працюватиме до 21 грудня, щоб допомогти Україні

20:13 13 грудня 2023 р.

Фото до новини

Раніше конгресмени мали йти на різдвяні канікули після 15 грудня.

Про це написала народна депутатка Олександра Устінова, інформує DailyLviv.com. Нагадаємо, що у Конгресі США наразі перебуває законопроект президента США Джо Байдена про понад 60 млрд додаткових коштів допомоги для України на 2024 рік. На початку грудня республіканці в Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю.

"Сьогодні сенаторам оголосили, що працюють до 21.12 замість 15 грудня. Продовжили роботу Конгресу ще на тиждень. А отже у нас є ще тиждень, тому тримаємо кулачки, щоб домовилися. Схоже демократи готові йти на поступки, зважаючи, що Сенатора Мерфі, який був переговорником від демократів, відсторонили і зараз перемовини веде голова демократів в Сенаті сенатор Шумер.Кажуть, що Байден після зустрічі з Зеленським теж сказав іти на поступки", - написала нардепка Олександра Устінова.

Раніше була інформація про те, що низка представників Демократичної та Республіканської партій у Конгресі США виступили проти того, щоб йти на різдвяні канікули, доки не буде прийнято рішення щодо майбутнього фінансування України.

Читайте також: США сподіваються, що Україна зможе розпочати новий наступ

США та Україна домовилися про спільне виробництво зброї

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів