ГПУ підозрює екс-голову СБУ Наливайченка у співпраці з ЦРУ

13:30 6 вересня 2013 р.

Наливайченко називає заяву колег-нардепів проти нього "енкаведистською маячнею".

Генеральна прокуратура України перевіряє інформацію про розголошення держтаємниці колишнім головою СБУ, а нині нардепом з фракції "УДАР" Валентином Наливайченком. Про це в інтерв'ю виданню "Сегодня" заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"За заявою народних депутатів зареєстровано кримінальне провадження про розголошення держтаємниці колишнім головою СБУ Наливайченком. Поки що мова йде про розголошення секретних відомостей і передачі конфіденційних даних, що є власністю держави", - сказав він.

Кузьмін уточнив, що є інформація про нібито надання екс-главою СБУ доступу до секретних документів співробітникам ЦРУ.

"Зокрема, перевіряється інформація, надана народними депутатами, про те, що пан Наливайченко надав співробітникам ЦРУ кабінет на Володимирській (в СБУ) і дав їм змогу ознайомитися з секретними документами. При цьому жоден з іноземних фахівців допуску для такої роботи офіційно не отримував. Йде збір даних, допитуються інші співробітники СБУ, проводяться експертизи", - сказав перший заступник генпрокурора.

У відповідь на уточнювальне запитання про можливість Наливайченка покинути Україну Кузьмін констатував наявність депутатської недоторканності у екс-голови СБУ. "Він народний депутат. Притягнення його до кримінальної відповідальності без згоди парламенту неможливе. Навіщо йому їхати?" - зазначив Кузьмін.

Сам Наливайченко називає заяву колег-нардепів проти нього "енкаведистською маячнею".

Нагадаємо, Наливайченко очолював СБУ з березня 2009-го по березень 2010 року. 

До цього він три роки обіймав посаду в.о. голови СБУ. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів