Голова Генічеської РДА на Херсонщині поселив у своєму районі російських окупантів (відео)

22:50 9 березня 2014 р.

Голова Херсонської ОДА про щось спілкується на півострові Чонгар з явно колишнім «беркутівцем», сімферопольський підрозділ яких увійшов до складу «самоборони Криму»

Голова Херсонської ОДА про щось спілкується на півострові Чонгар з явно колишнім «беркутівцем», сімферопольський підрозділ яких увійшов до складу «самоборони Криму»
Фото: vizit.ks.ua

Про це повідомляє сьогодні, 9 березня, місцевий ЗМІ.


Відео: YouTube

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко, повідомляючи в неділю на мітингу про появу російських військових на прикордонному з АР Крим півострові Чонгар у Генічеському районі Херсонщини, обурювався: «Уявіть собі, сьогодні Російська Федерація зайшла на Херсонську землю. Сьогодні вони просунулись на Чонгар, брутально, нахабно захопивши там і приватну власність, і готель. І показують нам, що це абсолютно чітка інтервенція, нахабний і зухвалий напад на суверенну державу Україна. І свій вплив вони намагаються поширити на ці території Херсонської області».

Відтак голова Херсонської облдержадміністрації запевнив: «Ми там чітко будемо стояти на заваді цього і не дамо поширювати цей вплив». Юрій Одарченко стверджував також, що одразу ж після мітингу у неділю він відправляється на Чонгар, аби, за його словами, «підтримати наших людей».

Повідомляючи про це в неділю, «Укрінформ» нагадує, що близько 100 мешканців села Чонгар Генічеського району Херсонщини у п'ятницю вручили озброєним людям на контрольованому Кримом блокпосту «Чонгар» звернення із закликом не воювати і не втручатися у справи України. У селі Чонгар раніше було зафіксовано близько 200 невідомих осіб з автоматичною зброєю, в тому числі, з кулеметами. За словами представників селищної ради, по селу роз'їжджали також кілька бронетранспортерів, які прибули сюди з Криму, доки розгнівані мешканці Чонгара їх не прогнали. 

Натомість «Херсонские Вести» уточнили в неділю:

«Житло кубанським козакам, російським солдатам та екс-співробітникам «Беркута» надав глава Генічеської РДА Сейтумер Німетуллаєв. Готель, за наявною інформацією, належить дружині цього чиновника.

Окрім цього, за повідомленням джерел, Німетуллаев «мотається до Криму за вказівками». Раніше Німетулаев неодноразово негативно висловлювався про ЄвроМайдан.

Але цікаво сьогодні виглядають ось ці слова голови Генічеської РДА: «Я затятий прихильник Росії і цього не приховую, кажу скрізь. Ми з вами повинні підтримати напрямок руху уряду та президента. Митний союз повинен бути першочерговим».

Відтак «Херсонские Вести» дивуються: «Нонсенс ситуації в тім, що людина, яка досі займає посаду голови районної державної адміністрації, підтримує сепаратизм і надає окупантам комфортабельні готельні номери, а губернатор області в цей момент говорить про захоплення приватної власності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів