Ґендерну політику порівняли з білочкою та рибкою біля дерева

19:46 4 березня 2019 р.

Фото до новини

Жінки сьогодні мають рівні права з чоловіками, але не мають однакових можливостей. І економічна ситуація в Україні не буде поліпшуватися, якщо рішення прийматимуть не жінки.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 4 березня, під час круглого столу на тему: «Лідерство жінок у мажоритарних виборчих округах. Стан, виклики, кращі практики та перспективи», що відбувся у Львівському прес-клубі, заявила голова західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Любов Максимович.

- Ситуація подібна на таку, коли біля дерева ставлять білочку, рибку в акваріумі, зайчика та лисичку і кажуть: «Ви всі маєте можливість залізти на дерево». Зрозуміло, що рибка має право залізти на дерево, але не має можливості. Ось так сьогодні і з ґендерною політикою в Україні, - порівняла вона. 

Любов Максимович вважає, що жінки мають великий потенціал, але недооцінюють себе.

- Лідерству треба вчитися. Має бути робота з партіями. У нас всі декларували ґендерну квоту. А в підсумку жінки опинилися в непрохідному списку. І тільки одна партія дотрималася тієї квоти – 30 на 70, - зазначила голова західноукраїнського центру «Жіночі перспективи».

Також, на її думку, ті 12 відсотків жінок-депутаток Верховної Ради виконують половину роботи всього депутатського корпусу. 

- Я аналізувала роботу. І бачу, що можна взяти цих жінок, додати до них ще 12 відсотків з чоловічого крила. І робота буде робитися, - переконана вона. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів