Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі вб'ють у в'язниці, - адвокат

13:18 24 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У тюремній лікарні планується імітувати бунт з метою ліквідації експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це сьогодні на брифінгу заявив гендиректор телеканалу «Мтаварі» Ніка Гварамія, який за сумісництвом є адвокатом Саакашвілі. Про це повідомляють Новини Грузії, пише  Dailylviv.com

Саакашвілі продовжує голодування в Руставський в'язниці вже 24-й день. Лікарський консиліум, сформований при МОЗ Грузії, рекомендує перевести його в багатофункціональну клініку змішаного типу. У Мін'юсті згодні госпіталізувати експрезидента в лікарню в Тбілісі, наполягаючи, що вона підходить для голодуючих в'язнів.

«Перевід у тюремну лікарню буде пов'язаний з проблемами безпеки і, за нашою інформацією, ці проблеми будуть імітовані нинішньою владою країни. Буде так званий імітований бунт, який закінчиться ліквідацією Михайла Саакашвілі », - сказав Гварамія.

Адвокати вимагають, щоб влада в найближчі години вирішила питання госпіталізації експрезидента в багатопрофільну клініку, де зможуть забезпечити безпеку Саакашвілі і подбати про його здоров'я з урахуванням усіх потреб.

«Існує ризик зупинки серця. У клініці повинна бути кардіологічна служба другого рівня. Зокрема, інтервенційна кардіологія, лабораторія ангіокардіологіі, імплантація кардіостимулятора ендокарда, імплантація і катетерная абляція, лікування стенокардії і тромботичних ускладнень. У тюремній лікарні це неможливо», - сказав Гварамія.

Він звернувся до народного захисника Грузії Ніно Ломджарії з проханням про сприяння. Адвокати також вимагають роз'яснень від голови МОЗ Катерини Тікарадзе і міністра юстиції Раті Брегадзе. Напередодні Брегадзе звинуватив особистого лікаря Саакашвілі і одного з членів консиліуму Ніколоза Кіпшідзе у брехні, заявивши, що питання переведення екс-президента в клініку цивільного сектора з ним не обговорювали.

Експрезидент був затриманий 1 жовтня в Тбілісі після того, як таємно прибув до Грузії з України. Саакашвілі вважає себе політичним в'язнем і відразу після арешту оголосив голодування на знак протесту. Через погіршення стану 22 жовтня експрезиденту треба було провести переливання крові.

Нагадаємо, що у 2015 році слідство перекваліфікувало справу про загибель у 1993 році першого президента Грузії Звіада Гамсахурдіа зі статті "самогубство" на статтю "вбивство".

Побачення у в'язниці: уряд змінив умови

Львів стане одним з пілотних міст, де продаватимуть в'язницю

"Модельні в'язниці" за найліпшими західноєвропейськими практиками створять під Києвом та Львовом

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів