Два міста України одержали найвищі премії ПАРЄ: Хмельницький - першу і Львів - другу

21:15 15 квітня 2021 р.

Фото до новини

Парламентська асамблея Ради Європи оголосила місто Хмельницький переможцем щорічної премії Europe Prize.

Про це повідомила пресслужба Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), інформує Радіо Свобода. 

«Хмельницький активно співпрацює з 13 містами-побратимами… Місто постійно намагається розвинути свою співпрацю і встановити економічні, наукові, технічні й культурні партнерства з усе новими містами. Воно також дуже уважно ставиться до екологічних питань і веде проєкти в цій галузі…» – мовиться, серед іншого, в повідомленні ПАРЄ.

До шорт-листа цієї нагороди потрапили ще три міста Європи: Бамберґ і Мюнстер у Німеччині й Кельце в Польщі.

Крім того, другий ступінь відзнаки, почесний знак, цього року отримав, серед інших, Львів.

Приз Європи (The Europe Prize, Le Prix de l’Europe, в інших перекладах – Європейський приз, Премія Європи, Європейська премія) започаткувала 1955 року Парламентська асамблея Ради Європи. Він ділиться на чотири ступені, в порядку зростання: Європейський диплом, Почесний прапор, Почесний знак і власне Приз Європи.

Такі відзнаки органам місцевої влади за особливі досягнення в галузі європейської інтеграції присуджують лише один раз. Європейський диплом є необов’язковим ступенем, а Почесний прапор і Почесний знак місто має отримати по черзі обов’язково, щоб мати право претендувати на Приз Європи.

В Україні Приз Європи дотепер мали тільки Харків, який отримав його 2010 року, й Івано-Франківськ 2018-го. Почесний знак на цей час мають також Вінниця, Одеса, Тернопіль і Луцьк, Почесний прапор – Київ, Рівне, Черкаси, Чорноморськ і Суми. Ще низка міст – зокрема, Полтава, Чернігів, Євпаторія, Прилуки чи Трускавець, – нагороджені Європейським дипломом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів