Гіркін, а з ним – і російські ЗМІ, одразу почали бігати підстрибом, радісно вигукуючи: «А ми збили літак!»

23:48 17 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

На цьому наголошує за підсумками 17 липня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати (на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook») підсумки 17 липня традиційно для нього – «з поганого:

1. Сьогодні над Донецькою областю рашисти збили пасажирський авіалайнер «Malaysia Airlines». Загинуло майже 300 іноземних громадян, у тому числі діти. 

Дурник Гіркін-Стрєлков (а з ним – російські ЗМІ) одразу почав бігати підстрибом, радісно вигукуючи: «А ми збили літак!». Час і місце трагедії повністю збігаються. 

Дізнавшись, що замість українського літака збито малайзійський, олігофрени з «ДНР» і їх брати по розуму з Москви одразу стали волати, що це не вони, й намагатися перевести стрілки на сили АТО (вони навіть мізки не включили – навіщо силам АТО засоби ППО, коли у бойовиків немає авіації?). Брехливі й тупі покидьки зараз зайняті тим, щоб знищити сліди свого жахливого злочину. 

...Пам'ятається, сьогодні вранці Москва дуже погрожувала дати «відповідь» на застосовувані до неї санкції Заходу. Враховуючи, що літак був збитий лише через декілька годин після цих погроз, вони сприймаються в абсолютно новому світлі... 

2. Те, про що я говорю з понеділка, сьогодні підтвердили й українські силовики: Росія веде приховане військове вторгнення в Україну. На Донбасі орудують російські військовослужбовці. Це вже не «допомога бойовикам», це повноцінна, хоч, як і раніше, прихована російсько-українська війна. 

Також у РНБО підтвердили: наш Су-25 вчора був збитий російським літаком. Це – ще один факт війни Росії проти нас. 

Путін не зупиниться ані перед чим, щоб тільки згноїти Україну. Я не знаю – коли ця тварюка нап'ється нарешті української крові. Але він забуває, що розпалювачі пожеж добре не закінчують. І Путін не стане винятком з цього правила. 

3. Ми продовжуємо втрачати наших хлопців. Силовики підтвердили інформацію про виявлення тіл двох пілотів збитого літака Ан-26. 

Кожен день Збройні сили несуть втрати «на передовій». Гинуть мужні прикордонники, які сьогодні діють партизанськими методами на набитій бойовиками й російськими агресорами прикордонній території, відновлюючи контроль над держкордоном. Гинуть гвардійці й добровольці. 

Тут немає штикових атак. Наші хлопці, які проливають кров за єдину й незалежну Україну, найчастіше не бачать облич своїх ворогів. Це таємна війна. Але від того не менш жорстко рве серце смерть кожного нашого героя... 

З хорошого: 

1. США можуть стати союзником України. У Конгрес США внесено акт 2277 під назвою Russian Aggression Prevention Act 2014 (Акт про запобігання агресії Росії). 

Для нас таке союзництво – це більше, аніж декларація про дружбу. Воно може стати порятунком від російського вторгнення. 

...Чорт забирай, чи міг я, будучи курсантиком військового училища, якого готували до війни з НАТО, помислити, що колись буду радіти союзництву зі США, щоб моя країна не стала жертвою агресії Росії? Дивні справи твої, Господи. 

2. За останню добу на міжнародному фронті відзначилися успіхи. США та ЄС після довгої розкачки, все ж пішли на посилення санкцій проти агресора в особі Росії. 

Американці не тільки розширили список «персональних» санкцій, але й завдали серйозного удару по економіці РФ. Зокрема, до списку санкцій увійшли практично всі найбільші оборонні підприємства Росії (типу концернів «Калашников» та «Алмаз-Антей», НВО «Базальт» тощо), а також компанії ВАТ «Газпромбанк», ВАТ НОВАТЕК, «Роснфеть» і Зовнішекономбанк. Це вже серйозно. 

ЄС же, як і раніше, робить вигляд, що «воює», але все більше словами, аніж справами. На саміті в Брюсселі європейці «домовилися про поширення штрафних заходів» проти Москви. Список компаній, які повинні потрапити під санкції, Єврокомісія повинна народити до кінця липня (якого року – не уточнюється). Отримавши бажаний список, очевидно, ЄС продовжить свою давню забаву під назвою «геополітичне жування шмарклів». 

Путін одразу відреагував на американські санкції. Витираючи українську кров з рук, звинуватив США в «розпалюванні братовбивчої війни» в Україні. Вибачте, дами, але інакше, як лицемірним сученям, я цього кадра назвати не можу. Але якщо воно вовтузиться на пупі, отже, американський виклик досяг мети. 

3. Президент України Петро Порошенко дав доручення Генштабу розробити нову тактику дій в ході АТО. Також він поставив перед РНБО завдання зробити все для забезпечення максимальної ефективності бойових дій нашої армії. 

Конфлікт перейшов в іншу площину – констатував Президент. Чи зможуть адекватно відреагувати на ці зміни наші генерали – подивимося.

Але розуміння продемонстровано, завдання поставлене. Чекаємо результатів».

Як інформував «Щоденний Львів», рашисти збили над Донеччиною малайзійський пасажирський літак із 295 людьми на борту, російський диверсант Гіркін звітував про збиті сьогодні над Донбасом літаки: «Попереджали ж – не літати», а ще один російський диверсант, «Бєс», доповів полковнику ГРУ – малайзійський літак збили «казакі» з РФ – про це йдеться в їх розмові, перехопленій у четвер Службою безпеки України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів