450 військових берегової оборони ВМСУ в Криму вирішили пробиватися на материкову Україну (відео)

18:59 21 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Віктор Гурняк / INSIDER

Про повідомив у п’ятницю керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 21 березня, «Еспресо.TV», керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив у п’ятницю, що ядра українського військового опору в Криму – 36-ї бригади берегової оборони ВМС України в Перевальне де-факто більше немає, й конкретизує:

«З бригади лише трохи більше 200 осіб залишилися вірними Присязі на вірність народу України. З них формується окремий підрозділ (батальйон), який залишається у складі ЗС України. Інші військовослужбовці або виявили бажання служити Росії, або просто дезертирували.

Зараз війська берегової оборони ВМС України готуються до передислокації на материк. На даний момент з усіх частин і підрозділів ВБО залишаються вірними Присязі на вірність народу України близько 450 військовослужбовців (із них близько 200 – з 36-ї бригади).

Виводити на материк вірні Україну війська буде заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України з берегової оборони – начальник управління військ берегової оборони генерал-майор Ігор Воронченко. Натомість над д штабом ВБО (Центр Військ берегової оборони ВМС України в Сімферополі) в даний час разом з українським піднятий і російський прапор.

Водночас, в Міноборони України продовжують заявляти про те, що наказу на виведення військ з Криму не було, і (цитата) «українські військові в Криму повинні залишитися там настільки довго, наскільки це буде доцільним для того, щоб дати можливість керівництву країни вичерпати всі дипломатичні і мирні засоби для вирішення конфлікту»

Тому керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук закликає від імені групи «Інформаційний Спротив»  військово-політичне керівництво України, за його словами, «нарешті тверезо поглянути на речі і повернутися в реальний світ І замість необгрунтованих фантазій зайнятися нарешті вирішенням конкретної надактуальною проблеми – виведенням наших хлопців з Криму». Тимчук також констатує: «Вважаємо подальші політичні спекуляції навколо наших військових у Криму їх зрадою».

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні спливає ультиматум російських загарбників українським військовим морякам у Криму, однак заступник міністра оборони Леонід Поляков закликає військових триматися в Криму доти, поки не вичерпаються дипломатичні засоби, хоч українські моряки вимагали в п’ятницю від керівництва держави негайних рішень, а сім’ї українських моряків закликали евакуювати наших військових з Криму, натомість заблоковані українські кораблі намагаються прорватися з бухти Донузлав у Чорне море.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів