Сім’ї українських моряків вимагають евакуювати наших військових з Криму

12:22 21 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EvromaidanSOS/facebook.com

Сестра матроса з Новоозерного повідомляє в п’ятницю: «Росії служити вони не хочуть, сидіти у в’язниці також, допоможіть зберегти їхні життя!».

Родичі українських моряків вимагають від української влади негайно прийняти рішення щодо повернення військових на материкову частину України. Як повідомила сьогодні, 21 березня, інтернет-виданню «Еспресо.TV» сестра матроса, який служить у селищі Новоозерне в Криму, «незважаючи на палкі заяви міністра оборони, що в Новоозерному кораблям нічого не загрожує, вже чотири з восьми захопили окупанти, а самі кораблі перебувають у бухті». 

«Матросам дають вибрати один з двох варіантів: або прийняти присягу на вірність Росії, або ж писати заяви про звільнення. Декілька матросів з захопленого «Донбасу» написали заяви, то ними вже зайнялася військова прокуратура», - зазначають родичі. 

«Рахунки матросів заморожені, обмаль пального, прісної води та їжі, після штурму штабу керівництво втекло, залишивши матросів напризволяще. А до речі, штурм стримували близько години і в цей час намагалися додзвонитися до Києва, але не змогли. В Києві не те щоб накази якісь віддавали, навіть слухавку не брали, підтримки абсолютно немає», – йдеться в заяві.

Родичі моряків просять повернути військовослужбовців додому: «Росії служити вони не хочуть, сидіти у в’язниці також, допоможіть зберегти їхні життя! Якщо народ і Ви не врятує їх, то не врятує ніхто!».

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні спливає ультиматум українським військовим морякам у Криму – російські загарбники погрожують їм розправою над сім’ями і в’язницею, українські моряки не відстрілюються, бо російські загарбники ставлять попереду себе цивільних – про це йдеться у зверненні моряків, які перебувають на кораблях у Донузлаві, натомість український десантний корабель готується відбивати штурм, відтак українські моряки вимагають від керівництва держави негайних рішень – про це йдеться у сьогоднішньому зверненні особового складу заблокованого в озері Донузлав біля селища Новоозерне тральщика «Черкаси» до виконувачів обов’язків Президента й міністра оборони, Прем’єра та начальника Генштабу ЗСУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів