Український десантний корабель готується відбивати штурм

11:11 21 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це заявив у п’ятницю начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони Владислав Селезньов.

Він повідомив сьогодні, 21 березня, інформагенції УНІАН, що великий десантний корабель Військово-Морських Сил України «Костянтин Ольшанський», який перебуває в Донузлаві, готується відбивати штурм російських військових. Він також зазначив: «Корабель перебуває «біля причальної стінки». Готові до штурму. На кораблі прапор України».

Натомість один з моряків «Костянтина Ольшанського» розповів інтернет-виданню «Обозреватель»:

«Наше судно стоїть посеред бухти озера Донузлав, заблоковане з усіх боків. Ніхто з нас не міг припустити, що таке станеться. Ось уже три тижні, як нас пресують. Ми не можемо вийти з бухти , оскільки попереду затоплений «Очаків», біля берега – російські кораблі».

За словами співрозмовника «Обозревателя», настрій в українських моряка бойовий, але злегка занепадницький, оскільки ніхто з них не знає про , що їх чекає далі. Він також розповів: «Ми не знаємо про долю тих людей, яких учора, 20 березня, захопили. У Севастополі взагалі залишився один корабель – це «Славутич». Нам ніхто нічого не обіцяв. Але можу сказати одне – якщо буде штурм, то ми готові дати відсіч. Ми залишаємося вірними присязі».

Відтак «Обозреватель» нагадує, що великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» був закладений і побудований в 1985 році. Перебуває на озброєнні Військово- морських сил України. Це плоскодонний, багатопалубний десантний корабель внутрішньої морської зони з півбаком і розширеною кормовою надбудовою. Був названий на честь Героя Радянського Союзу Костянтина Ольшанського, командира загону зі 68 десантників, які звільняли Миколаїв під час Другої світової війни.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні спливає ультиматум українським військовим морякам у Криму, тим часом українські моряки не відстрілюються, бо російські загарбники ставлять попереду себе цивільних – про це йдеться у зверненні моряків, які перебувають на кораблях у Донузлаві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів