Українські моряки не відстрілюються, бо російські загарбники ставлять попереду себе цивільних (відео)

09:30 21 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Про це йдеться у зверненні моряків, які перебувають на кораблях у Донузлаві.


Відео: ТСН.ua

В отриманому інтернет-виданням «INSIDER» зверненні особового складу Військово-Морських Сил України стверджується, що він не може застосувати силу проти російських військових тому, що ті використовують як передові загони мирне населення. Моряки відтак констатували:

«У результаті, ми знаходимося перед вибором – застосувати зброю з можливим ураженням цивільних осіб в мирний час без перспективи виведення сил з блокади, або пройти через силове захоплення з принизливою процедурою спуску прапора Військово- Морських Сил України, який відомий у всьому світі. Обидва вибори для нас програшні і неприйнятні. Ми шукаємо вихід з ситуації, що склалася з головною метою – збереження життя і здоров'я військовослужбовців нашої держави».

Моряки також сподівалися, що влада України запровадить військовий стан. Вони нагадали в зверненні:

«Після початку вторгнення військ Російської Федерації на територію Криму нам надходили різні суперечливі команди: « Не застосовувати зброю» , «Не піддаватися на провокації», «Діяти за статутом». Також звучали слова моральної підтримки: «Ви молодці», «Тримайтеся , «Ми з вами». Це було замість очікуваних нами рішень про введення надзвичайного або воєнного стану».

Натомість вдячні військові моряки за допомогу простих українців й підтримку ЗМІ. Моряки запевнили, що залишаються вірними присязі Україні.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні спливає ультиматум українським військовим морякам у Криму – російські загарбники погрожують їм розправою над сім’ями і в’язницею.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів