Депутати-опоненти Садового провели першу сесію і обиратимуть свого секретаря Львівської міськради

10:24 24 листопада 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні частина депутатів Львівської міськради провела першу сесію міськради - без участі міського голови Львова Андрія Садового.


Причина відсутності міського голови, за логікою депутатів фракцій  "Європейська солідарність", "Свобода" і "Варта", які співпрацюють між собою, є у тому, що ще не оголошені офіційні результати виборів, які відбулися 22 листопада. А закон у такому випадку дозволяє проводити сесію без новообраного голови ради. Так міська рада може діяти кілька тижнів. Вона має право обирати керівні органи – президію, секретаря, який виконуватиме обов'язки міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій, і також приймати інші рішення, зокрема, про бюджет та майнові питання, пише DailyLviv.

Рішення про проведення сесії 24 листопада Андрій Садовий оскаржив у суді - його розгляд призначено сьогодні на 13.00.

Андрій Садовий також заявив про спробу узурпації влади депутатами, а його партія «Самопоміч» закликала колег із інших фракцій не приходити на це засідання.  

Сьогодні депутати, які зібралися у сесійному залі Ратуші, обрали президію ЛМР у складі п'яти осіб і, як заявив журналістам представник "Європейської солідарності" Петро Адамик, розглянули кандидатуру Маркіяна Лопачака, депутата від ВО "Свобода", на посаду секретаря міськради. 

Нагадаємо, 19 листопада Львівська міська ТВК прийняла постанову про проведення першої сесії Львівської міської ради у четвер, 3 грудня. Однак о 23:55 у день виборів міського голови, 22 листопада, міська ТВК внесла зміни у свою ж постанову і змінила дату проведення першої сесії на вівторок, 22 листопада. Рішення щодо зміни проведення першої сесії міська ТВК прийняла після скарг депутатів ЛМР з партії «ЄС» Сергія Іваха, Олексія Різника, Остапа Доскіча, Олени Пелех та Юрія Ломаги.

Петро Адамик учора у ФБ виклав свою позицію щодо мети проведення 24 листопада сесії міськради, заявивши, зокрема, про таке: "Чи правда, шо депутати на завтрашній сесії за відсутності мера будуть приймати рішення, шо стосуються землі, майна чи грошей? Ні, і це також неправда! Завтра ми відкриємо сесію, оберемо тимчасову президію, в яку увійдуть і представники Самопомочі і задекларуємо громаді і виборцям, що ми готові працювати. Жодних майнових чи земельних рішень прийматися не буде. Ніхто не буде виставляти на посміховисько місцеве самоврядування у нашому місті. Але нав'язувати незаконний порядок денний лише через те, що хтось на кілька днів "випаде" з процесу ми теж не можемо дозволити.

Тому завтра відбудеться сесія, ми, згідно із законом та рішення ТВК оберемо тимчасову президію і будемо чекати на чергове рішення ТВК щодо міського голови. Ось і все. Не потрібно привносити політичну інтригу в це питання, ця істерика шкодить усім! P.S.  Якщо все ж таки суд прийме інше рішення, то, запевняю, ми будемо його виконувати. Наголошу, ми зацікавлені в першу чергу, в дотриманні закону".

23 листопада Львівський окружний адмінсуд почав слухання справи щодо узаконення першої сесії нової Львівської міськради

У ЛМР перша конфронтація між мером і більшістю з'явиться через бюджет, - експерт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів