Депутати Львівської облради звільнили голову

19:57 6 квітня 2023 р.

Фото до новини

Звіт голови облради за її роботу був сьогодні оцінений незадовільно.

Сьогодні, 6 квітня, на позачерговій сесії голова Львівської обласної ради Ірина Гримак прозвітувала перед депутатським корпусом про свою діяльність у 2021 та 2022 році.

Депутати оцінили звіт голови Львівської облради незадовільно.

Після цього за регламентом розпочалася процедура таємного голосування за дострокове припинення повноважень Ірини Гримак на посаді голови обласної ради. За це проголосували 48 депутатів.

Виконувачем обов’язків голови став перший заступник голови облради Євгеній Гірник.

Гримак найбільше запам'яталася тим, що часто була відсутньою на роботі, але лише за друге півріччя 2022 року виплатила собі майже пів мільйона гривень премії.

Авторитет обласної ради за період головування обраниці від партії "Європейська солідарність" ослаб, збігшись у часі з воєнним станом, коли більшість повноважень перейшли до обласної військової адміністрації. Депутати навіть не обговорювали річний бюджет Львівської області.

"Коли депутати вперше у 2023 р. почали розглядати по суті порядок денний, у ньому із 32 питань не було жодного, яке б стосувалося:

- життя і підтримки наших воїнів, їхнього забезпечення чи лікування, соцдопомоги для них та їхніх родин;

- розвитку економіки області, створення робочих місць, чи фінансування соціально-економічних проєктів;

- стану охорони здоров'я, освіти, соцзахисту Львівщини;

- організаційно та кадрового впорядкування роботи ЛОР (відсутні голови постійних комісій ради й керівники підрозділів) Львівщини.

Така бездіяльність — дискредитує увесь склад обласної ради в очах громади Львівщини.Якщо так триватиме і надалі, то доцільним буде ухвалювати радикальні рішення: зміна керівництва ЛОР або звуження її бюджетного фінансування на утримання у 2023 році, через неспроможність виконувати  законні повноваження органу місцевого самоврядування", - майже пророчо написав ще 30 березня у ТК депутат Львівської облради Йосиф Ситник

Козицький подякував Гримак за роботу на посаді голови Львівської облради

Голова облради імітує діяльність, а її доручення голові ОДА, головам рад і громад не працюють, — ексголова (відео)

Голова Львівської облради виграла суд у НАЗК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів