Дані НАТО та української розвідки про солдатів КНДР відрізняються

09:53 23 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області в Росії уже сьогодні.

Про це повідомляє українська розвідка. Натомість генсек НАТО Марк Рютте не підтвердив інформацію про те, що солдати режиму Кіма вже знаходяться в Україні. Марк Рютте, який перебуває з візитом в Естонії, розмовляв на цю тему з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com

За його словами, експерти з Південної Кореї нададуть країнам Альянсу інформацію про участь Північної Кореї у війні Росії проти України.

«Я запитав президента, і він сказав, що, звичайно, відправить своїх експертів для представлення інформації Північноатлантичній раді. Це станеться на початку наступного тижня, і тоді ви побачите, підтримує чи ні Північна Корея незаконну війну Росії в Україні. Якби це було так, і якби вони відправили солдатів в Україну, це означало б значну ескалацію», — сказав Марк Рютте.

За даними південнокорейської розвідки, в Росію вже прибули півтори тисячі військових, в тому числі спецназ. Деякі південнокорейські ЗМІ повідомляли, що в Україні, як очікується, буде розміщено до 12 тисяч північнокорейських військових.

Сеул побоюється, що навчання армії режиму Кіма в Росії також може бути пов'язане зі зростанням напруги на Корейському півострові. Тоді досвідчені солдати можуть бути розгорнуті поблизу демілітаризованої зони, що розділяє дві Кореї. У відповідь на зближення Москви і Пхеньяна Сеул розглядає можливість надання Києву військової допомоги, але наразі надсилає лише гуманітарну підтримку.

Нагадаємо, солдатів з КНДР замаскують у рф під якутів і бурятів й повезуть воювати в Україну.

Повідомлено про 11-12 тисяч бійців КНДР, які вже є на території РФ і мають завершити навчання до 1 листопада.

Нагадаємо, на Брянщині українці підірвали склад з боєприпасами КНДР та авіабомбами.

Читайте також:  Україна воює з трьома країнами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів