Через 450-кілометрову дірку в українському кордоні триває вторгнення російської бронетехніки (відео)

19:14 4 липня 2014 р.

У цього монстра вже влучив український артилерійський снаряд

У цього монстра вже влучив український артилерійський снаряд
Фото: 4daily.net

Про це заявили в п'ятницю голова СБУ Валентин Наливайченко й секретар РНБО Андрій Парубій.

«Незалежне Бюро Новин» інформує сьогодні, 4 липня, в повідомленні «Незакритими залишаються понад 450 км українсько-російського кордону»:

«На території Донецької та Луганської областей залишаються незакритими 450 км кордону з Росією. Про це в п'ятницю, 4 липня, на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент НБН.

«Більше 450 км кордону з РФ на території Луганської і Донецької області, через які бойовики отримують зброю, додаткових найманців і бронетехніку, залишаються незакритими лише з боку РФ, але і під час режиму припинення вогню, через неї йде переправлення з боку РФ», – заявив пан Наливайченко.

Саме тому, за його словами, порушено справу щодо керівника Держприкордонслужби РФ. При цьому він підкреслив необхідність міжнародного контролю за українсько-російським кордоном з метою припинення можливих інцидентів і провокацій та недопущення незаконного переправляння найманців і зброї.

Як повідомляв НБН, Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо керівника Прикордонної служби ФСБ Російської Федерації Володимира Кулішова».

«Незалежне Бюро Новин» також інформує в п'ятницю в повідомленні «За чотири доби в Україну з РФ незаконно переправлено 20 одиниць бронетехніки»:

«За останні чотири доби на територію України з Росії незаконно було переправлено 20 одиниць бронетехніки, серед якої є і танки. Про це в п'ятницю, 4 липня, заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає кореспондент НБН.

«Протягом останніх чотирьох діб через кордон України з РФ незаконно, для підтримки терористичної діяльності в Луганську і Донецьку, було переправлено до 20 одиниць бронетехніки, серед якої танки», – заявив пан Наливайченко.

Крім того, за його даними, на територію України також були переправлені з російської сторони БТРи, важке артилерійське озброєння і стрілецька зброя. Водночас пан Наливайченко повідомив, що СБУ має у своєму розпорядженні печатку Федеральної митної служби РФ.

Один із захоплених українськими силовиками БТРів також, за словами голови СБУ, є російським «і за походженням, і за використанням». Також СБУ також слідчим шляхом підтвердила, що на території України знаходиться зброя з російським маркуванням, яка було незаконно переправлена через кордон.

Як повідомляв НБН, керівник управління інформаційної безпеки Національної гвардії України Юрій Стець заявив, що на території Луганської області знаходиться 20 російських танків і 120 одиниць російської бронетехніки».

Натомість телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 4 липня, в повідомленні «Парубій: Бойовикам вдається перетнути український кордон»:

«Групам бойовиків вдається перетинати український кордон. Про це в ході прес-конференції, яку транслював телеканал «112 Україна», заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій.

«Є інформація, що деяким групам бойовиків вдається прориватися, зокрема, навіть там, де дуже важко переходити. Наприклад, між Городищем і Зваричем, де розлився Сіверський Донець і утворилося болото. За розвідінформацією, бойовики з тієї сторони зробили понтонний міст, і намагаються його встановити, щоб перекидати техніку», – сказав він».

Як інформував «Щоденний Львів», голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив сьогодні, 4 липня: «Головним місцем прориву російських диверсантів в Україну є ділянка кордону в районі міста Суходольськ на Луганщині. Колони бойовиків перетинають кордон навпростець через степ після чого вирушають в напрямку Луганська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів