Був похований у братській могилі: орден прикордонника Ігоря Веснія вручили дружині і доньці

21:01 8 серпня 2023 р.

Фото до новини

Нагороду отримали донька та дружина захисника.

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) удостоїли прикордонника, мешканця Великомостівської громади Червоноградського району Ігоря Веснія.

Учора, 7 серпня, нагороду отримали родина захисника, донька Марта Весній та дружина Галина Весній.

Про це повідомили у Червоноградській РВА, пише Dailylviv.com.

Ігоря Веснія мобілізували на початку повномасштабної війни росії проти України. Проходив службу у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України, далі виконував бойове завдання у складі 4-го відділення інспекторів прикордонної служби «Станиця Луганська». У важких боях з ворогом поблизу населеного пункту Нове 16 квітня 2022 загинув. Тривалий час тіло захисника не могли забрати.

Лише 4 жовтня 2022 надійшла інформація, що у населеному пункті Нове провели розкопки двох братських могил, тіла направили до моргу м. Дніпро. Серед загиблих військовослужбовців ідентифікували і тіло Ігоря Веснія.

«Ігор був учасником АТО, а коли 24 лютого 2022 року розпочався наступ російських військ, сказав що не може бути осторонь, захищати Україну то його обов’язок», – згадує дружина Галина.

Нагороду сім'ї загиблого вручили начальник Червоноградської РВА Андрій Дяченко спільно з заступником начальника 7-го прикордонного Карпатського загону Петром Жовничем та заступником начальника відділу прикордонної служби «Нісмичі», майором Ігорем Жмідою.

«Знаю, що жодні слова не можуть полегшити горе родини, бо втрата чоловіка та батька – це невимовний біль, який залишається назавжди. Боляче бачити як діти отримують нагороди загиблих батьків. Для нас він назавжди залишиться Героєм, який віддав за Україну найцінніше – життя. Вічна шана Воїну», – зазначив Андрій Дяченко.

Родинам шести Героїв, які загинули під час виконання бойових завдань, у Львові вручили ордени

41 військовому зі Львівщини посмертно вручили державні нагороди. Поіменно

Військовослужбовці 125 окремої бригади ТРО ЗСУ відзначені державними нагородами. Прізвища

П'ятьох воїнів 125 бригади тероборони посмертно нагородили орденами. Прізвища

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів