Більшість військовиків, які лікуються у Львові, прагнуть знову повернутися в зону АТО (відео)

18:56 14 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Про це повідомив в понеділок начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.


Відео: ТСН

Більшість поранених військовиків, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, виявляють бажання знову повернутися в зону АТО. Про це сьогодні, 14 липня, під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.

Він зауважив, що психологічний стан 38 поранених під Зеленопіллям, яких доправили останніми (уночі проти 13 липня), не дозволяє запитувати в них про те, чи вони продовжуватимуть далі воювати в АТО. І додав: «Але більшість хлопців, яких доправилив центр раніше, виявляють бажання повернутися в свій колектив, до своїх друзів, щоби бути поруч, можливо, якимсь чином поквитатися за загиблих товаришів, друзів, сусідів…».

«Навіть поранений, який втратив частину кінцівки, планує продовжувати військову службу після протезування», – розповів головний хірург центру Іван Богдан. Утім, за словами Івана Гайди, це вирішуватиметься індивідуально, лише з дозволу міністра оборони України.

Про це повідомляє сьогодні, 14 липня, агенція «Гал-інфо». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 14 липня, в повідомленні «Життя поранених під час обстрілу під Зеленопіллям військових у безпеці»:

«Лікарі Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова запевняють, що життя поранених під час обстрілу поблизу Зеленопілля українських військових у безпеці. Найважчих пацієнтів авіацією доставляли саме у Дніпропетровськ. Загалом – 27 людей.

Лікарі кажуть, лише одного бійця врятувати не вдалося. Решту очікує тривале лікування і реабілітація, але вони житимуть.

Настільки страшних ушкоджень, розповідають медики, вони ще ніколи не бачили. Операції тоді тривали в дев'яти операційних одночасно.

У поранених вже перелили десятки літрів крові. Щоденно на антибіотики для них витрачають по півсотні тисяч гривень.

Перелік поранень кожного пацієнта займає кілька аркушів. Медики зізнаються, що захоплюються силою волі цих пацієнтів.

«Бачили розбите скло в машині? Приблизно таке поранення і на тілі. Дуже складний стан, у всіх важкий. Але сьогодні за життя кожного з них ми не побоюємося», – повідомив головний лікар Сергій Риженко.

Нагадаємо, минулої п'ятниці терористи обстріляли українських військових з системи «Град» біля села Зеленопілля на Луганщині. Після атаки бойовиків тоді 19 військових загинули, десятки дістали поранення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів