Бійці 24-ї Залізної механізованої бригади з Львівщини вкотре відбили штурм їх позицій на Луганщині

13:00 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Прес-центр АТО

У прес-службі Міністерства оборони повідомили в неділю: «Військові ОК «Північ» зупинили штурм на свої позиції терористів в районі населеного пункту Кримське».

«Військові ОК (Оперативного командування Збройних Сил України. – «ЩЛ») «Північ» зупинили штурм на свої позиції терористів в районі населеного пункту Кримське (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»)», – повідомили сьогодні, 1 лютого, в прес-службі Міністерства оборони, конкретизуючи при цьому:

«У районі населеного пункту Кримське, бойовики намагалися штурмувати позиції одного з підрозділів військ оперативного командування «Північ». Під час бойового зіткнення, було прийняте рішення про застосування у відповідь всіх наявних вогневих засобів.

Завдяки вогневому ураженню противник поніс як безповоротні, так і санітарні втрати. Артилерійськими підрозділами сектора виконано 31 вогневе завдання по скупченню бойовиків.

Завдяки веденню артилерійськими підрозділами сектору упереджувального вогню, була знижена до мінімуму ефективність вогневого ураження бойовиками наших позицій. Орієнтовні втрати противника складають один міномет разом з обслугою. Кількість знищених бойовиків уточнюється.

Протягом минулої доби бойовики тричі нанесли удари з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» по Луганський ТЕС, місту Щастя та Ольхове. Загалом бойовики здійснили 33 обстріли позицій військ оперативного командування «Північ».

Незаконні збройні формування 5 разів відкривали вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град», 22 рази зі ствольної артилерії та мінометів, в інших випадках зі стрілецької зброї. Обстрілів зазнав особовий склад, який виконує бойові завдання в районі визначених населених пунктів. Підрозділами протиповітряної оборони зафіксовано проліт безпілотного літального апарату в районі населеного пункту Геєвка».

Як інформував «ЩЛ», 20 січня журналіст Роман Бочкала повідомляв: «Ворог хоче взяти під контроль Кримське. Лізе з трьох сторін. Але не дарма 24-ку прозвали Залізною (її повна назва – 24-та окрема Залізна механізована бригада імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині. – «ЩЛ»). Хлопці тримаються! І дають гідну відсіч», натомість 21 січня в прес-центрі Оперативного командування «Північ» повідомили: «І знову на вістрі подій 24 омбр, яка по праву носить назву «ЗАЛІЗНА». Впевнені дії, грамотно та своєчасно прийняті рішення керівним складом оперативного командування, вміли дії командирів всіх рівнів та особового складу військових частин вдруге зривають плани Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів