Байден передумав підтримувати Путіна: ексчлен наглядової ради Нафтогаз Україна боротиметься з Північним потоком-2

17:01 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден призначив Емоса Хостейна – гострого критика Nord Stream 2 посланцем, відповідальним за виконання з Німеччиною договору у справі російського газопроводу. За твердженнями медіа, це може означати зміну курсу Білого дому у цьому питанні.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. Як читаємо у виданні «Gazeta Polska Codziennie», особою, відповідальною за виконання з Німеччиною договору щодо Nord Stream 2, буде Емос Хостейн – колишній радник Джо Байдена і гострий критик газопроводу. Це випливає з неофіційної інформації порталу Axios. Раніше Хостейн працював у наглядовій раді українського «Нафтогазу», звідки пішов на знак протесту проти корупції. Також він був представником Державного департаменту з міжнародної енергетичної політики, а також радником Джо Байдена у справах енергетики. За інформацією порталу, тепер він відповідатиме в адміністрації за енергетичну політику, як і за Nord Stream 2, так і в цілому.

Емос Хостейн є одним із найбільших критиків російського газопроводу. Серед іншого, він казав про те, що російський проект є екзистенційною загрозою для України: «Це призначення вказує на те, що політика Білого дому у цій справі не була успіхом і може означати зміну курсу», - йдеться на порталі Axios. На думку цього медіа, деякі політики та експерти, що добре знають Хостейна, дивуються, що він погодився із цим призначенням, знаючи, про що йдеться у договорі між Джо Байденом та Ангелою Меркель. З іншого боку, портал наводить інформацію з українських джерел, які переконують, що позиція Емоса Хостейна у новій ролі може призвести до реальних дій США проти Nord Stream 2.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів