Байден анонсував 8 мільярдів доларів військової допомоги Україні

22:21 26 вересня 2024 р.

Фото до новини

Основна частина нової допомоги, 5,5 мільярда доларів, має бути надана до кінця фінансового року США в понеділок.

26 вересня про це повідомляє Reuters, пише DailyLviv.com

Президент США Джо Байден у четвер, використовуючи візит президента Володимира Зеленського в США, оголосив про надання Україні військової допомоги понад 8 мільярдів доларів, щоб допомогти Києву дати відсіч російським загарбникам.

Допомога включає першу партію високоточної плануючої бомби під назвою Joint Standoff Weapon з радіусом дії до 81 милі (130 км). Ракета середньої дальності дає Україні значну модернізацію зброї, яку вона використовує для ударів по російських військах, дозволяючи українцям робити це на безпечніших відстанях.

Бомбу, здатну з високою точністю вражати цілі, планують скидати з винищувачів. Байден не оголошуватиме, що Вашингтон дозволить Україні використовувати ракети США для ураження цілей, розташованих глибше Росії, заявив американський чиновник.

«Ми чітко даємо зрозуміти, що ми підтримуємо Україну зараз і в майбутньому», — сказав Байден журналістам перед двосторонньою зустріччю зі Зеленським в Овальному кабінеті. Він сказав, що США продовжуватимуть допомагати Україні зміцнювати її позиції на полі бою, і що він доручив Пентагону надати всі залишки фінансування безпеки до кінця його терміну в січні.

Зеленський подякував Байдену за підтримку та зазначив, що важливо забезпечити майбутнє України в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі. 

Основна частина нової допомоги, 5,5 мільярда доларів, має бути надана до кінця фінансового року США в понеділок, коли завершується термін повноважень на фінансування. Ще 2,4 мільярда доларів передбачено в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка дозволяє адміністрації купувати зброю для України у компаній, а не витягувати її зі запасів США.

Це забезпечить Україні додаткову протиповітряну оборону, безпілотні авіаційні системи та боєприпаси класу «повітря-земля», а також зміцнить оборонно-промислову базу України та підтримає її потреби в обслуговуванні та забезпеченні, сказав Байден.

За його планом, зазначив президент, Міноборони відновить і надасть Україні додаткову батарею протиповітряної оборони «Patriot» і більше ракет «Patriot».

До пакета військової допомоги для України на суму $2.4 млрд за програмою USAI(тобто будуть відправлені після виробництва) увійдуть:

▪️боєприпаси та підтримка українських систем протиповітряної оборони;

▪️боєприпаси класу "повітря-земля";

▪️БПЛА та компоненти для підтримки українського виробництва БПЛА;

▪️обладнання для боротьби з БПЛА; 

▪️морські безпілотники;

▪️засоби захищеного зв'язку;

▪️обладнання та матеріально-технічні засоби для підтримки українського виробництва боєприпасів; 

▪️запасні частини, технічне обслуговування та підтримка, а також інше допоміжне обладнання.

Нагадаємо, раніше Конгрес США проголосував «за» $60,8 млрд допомоги Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів