Зеленський летить у США на зустріч до Байдена

20:09 19 вересня 2024 р.

Фото до новини

Зеленський також зустрінеться p віцепрезиденткою Камалою Гарріс і, ймовірно, з експрезидентом Дональдом Трампом.

Про це повідомив Голос Америки, пише DailyLviv.com.

Президенти США та України Джо Байден і Володимир Зеленський зустрінуться у Вашингтоні 26 вересня. Зустріч пройде у Білому домі.

Як повідомив Білий дім, Зеленський також зустрінеться із віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

"Лідери обговорять стан війни між Росією та Україною, включаючи стратегічне планування України та підтримку США для України в її захисті від російської агресії. Президент і віцепрезидентка наголошуватимуть на своїй непохитній прихильності підтримувати Україну, допоки вона не переможе у цій війні", - додано в заяві адміністрації президента США.

Раніше український президент анонсував, що представить Байдену свій "план перемоги" України. "Пакет перемоги, який я представлю президенту Сполучених Штатів, може прокласти шлях до надійного миру – до повної реалізації Формули миру", – сказав Зеленський 13 вересня.

Також Зеленський казав, що планує особисто ознайомити із планом кандидатів на американських президентських виборах експрезидента Дональда Трампа і віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Дональд Трамп заявив напередодні, що може провести зустріч із Зеленським наступного тижня. За повідомленням Reuters, на запитання, чи проведе він зустріч із Зеленським, Трамп відповів журналістам "напевно, так", але інших подробиць не навів.

Днями постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Сполучені Штати Америки вже ознайомилися з планом Зеленського щодо закінчення війни. "Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", – сказала вона.

План перемоги України, за словами Зеленського, складається із пунктів, серед яких військовий, політичний, дипломатичний, економічний: "Необхідні для України кроки вже визначені абсолютно чітко – те, що може дати нам максимально сильні позиції для наближення миру – реального, справедливого миру. Для кожного кроку є чіткий перелік пунктів – що саме необхідно, що саме працюватиме на посилення, жодної неможливої речі там немає".

Зеленський прибуде до США для участі у 79-ї Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, що триває 10-30 вересня. Головні події за участі лідерів держав світу відбудуться 24-28 вересня. Виступ Байдена заплановано на 24 вересня.

Також в час проведення Генасамблеї заплановано засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Очолить українську делегацію міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, його заступником буде постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Також до складу делегації увійшли: заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, Генпрокурор Андрій Костін, заступниця керівника ОПУ Ірина Мудра, міністерка юстиції України Ольга Стефанішина, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та директор Департаменту міжнародних організацій МЗС Валентин Скуратовський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів