Авдіївка на Донеччині й північ Луганщини проігнорували псевдореферендум терористів (відео)

21:33 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: donetsk.comments.ua

Його не підтримали в неділю як шахтарі, так і фермери.


Відео: Громадське Телебачення Донеччини

В місті Авдіївка на Донеччині псевдореферендум терористів не отримав підтримки місцевих жителів – в інтернеті з'явилося відео, на якому видно, що на усіх дільницях екстремістів у цьому місті немає нікого, окрім озброєних бойовиків і декількох «членів комісії», котрі, очевидно, мали реєструвати охочих голосувати. Про це повідомляє сьогодні, 11 травня, «ТСН.ua», яка також розповідає в неділю в сюжеті «На Луганщині фермери та шахтарі проігнорували псевдореферендум»:

«Незаконний референдум показав, що екстремісти не мають підтримки серед населення. Населення північної частини Луганської області не брало участі у незаконному референдумі.

У містах та містечках майорять українські прапори, а на дорогах стоять українські блокпости. Старобільський, Сватівський райони повністю контролюють міліція та місцевий батальойн територіальної оборони, який сформований з місцевих.

Журналісти не побачили жодної виборчої дільниці. Вони просто сьогоні не відкрилися. 

Місцеві фермери, влада, шахтарі вирішили, що цей псевдореферендум їм просто непотрібний. Так, у Сватово новопризначена губернатор Луганщини повідомила, що вся північна частина Луганської області взагалі не голосує на псевдореферендумі.

Щоправда, до шкіл та міськадміністрації таки прийшли декілька людей, які хотіли б проголосувати. Проте один з охочих навіть достеменно не знав, за що саме він хотів би голосувати, головне – поставити галочку.

Загалом, складається враження, що ситуация на Сході України змінюється на краще. Українські військові та спецслужби помалу оговтуються та таки беруть ситуацию під контроль.

Терористи ж огризаються, але вже очевидно: вони не мають належної підтримки навіть на території Луганської та Донецької областей. Головне, щоб Росія не допомагала, тоді українські сили впораються.

Нагадаємо, що сьогодні в Луганській і Донецькій областях озброєні екстремісти організували так званий «референдум» про від'єднання від України. При цьому у бойовиків немає списків виборців, сепаратисти Донбасу не знають, куди взагалі йти голосувати, а ті хто знайшов, де дільниця з урною, голосують за покійників і сусідів.

ЗМІ Донецька і Луганська повідомляють, що голосування відбувається фактично під дулом автомата. Оскільки на кожній дільниці стоять озброєні терористи.

При цьому світова спільнота не визнає екстремістські референдуми на Сході України. Зокрема, США вже заявили, що не визнають голосування. А глава Парламентської асамблеї ОБСЄ назвав псевдореферендуми на Донбасі абсурдом.

Поряд з цим, на Донбасі проходить референдум про об'єднання Луганської і Донецької області з Дніпропетровською. Також повідомлялося, що на Донбасі більшість людей голосують саме за об'єднання з Дніпропетровщиною і ігнорують екстремістів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів