Астрономи офіційно й навічно зареєстрували зірку «Путін-Х*йло!»

21:55 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comandriy.yusovphotos

Як повідомляє нардеп-ударівець Андрій Юсов, відкриті планети в околицях зірки, за міжнародними правилами, будуть названі аналогічно.

Народний депутат із парламентської фракції партії «УДАР» Андрій Юсов повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Українські астрономи разом з міжнародними колегами на прохання Одеських активістів назвали зірку на честь відомої народної пісні «Путін-Хуйло!» (Putin-Huilo!). Зірку названо в рамках проекту «PALE BLUE DOT», що проводиться міжнародною організацією «White Dwarf Research Corporation» з метою підтримки астрономічних пошуків.

Небесні координати зірки: Пряме сходження: 18h 59m 47.09s, Схил: 46* 26' 44'', Зоряна величина: 11. Номер зірки у міжнародному каталозі: KIC 9696936: Зірка розсташована в полі зору телескопу «Kepler» (між сузір'ям Ліри та Лебедя). Безпосередня близькість до зірок Вега (друга за яскравістю у Північній півкулі), Денеб та Альбірео допомагає у пошуку зірки з новою назвою.

Зірка «Putin-Huilo!» зафіксована в базах даних програми Google Earth, які доступні також на території Російської Федерації. Відкриті планети в околицях зірки, згідно міжнародним правилам, також будуть названі її ім'ям. Наявність води та живих організмів на планетах навколо зірки «Putin-huilo!» може бути предметом вивчення науковців у майбутньому.

Міжнародний астрономічний каталог Kepler фіксує довічну назву зірки.

Путін – не просто відомий диктатор, поширене прізвище чи українська народна пісня, тепер це ще й справжня зірка. «Putin-Huilo!» космічного маштабу). Тепер ФСБ доведеться не лише обмежувати доступ росіян до інтернету, але й заброняти огляд нічного неба.

Усім українцям та іншим вільним мешканцям планети Земля бажаю приємного спостреження за нічним небом та космосом, тепер він став ще більш прекрасним та справедливим. Ла-ла-ла!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів