Американський розвідник, який виконував спецзавдання в Іраку і Афганістані, прибув на Львівщину

20:51 22 травня 2022 р.

Фото до новини

У межах свого перебування в Україні Львівщину відвідав Брет Веліковіч – службовець розвідки США, офіцер спецпризначення, експерт з військових дронів.

Під час зустрічі з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким та заступником голови Львівської облради Юрієм Холодом американський офіцер розповів, що приїхав в Україну після 24 лютого як представник Українського Конгресового Комітету США для того, щоб допомагати українським військовим необхідним обладнанням, а також військовими аптечками, які закупляє Конгрес.

Уже у найближчі дні військовий дрон вартістю близько 1 млн грн та 100 аптечок передадуть на Львівщину. Військові дрони виготовляють в Сполучених Штатах виключно для військових цілей країни, вони є високоточними і використовуються при роботах з розмінування, а також для виявлення пошкоджень залізниці.

Один з таких дронів військовий продемонстрував під час зустрічі.

Окрім того, сторони домовилися про співпрацю щодо формування військових аптечок для українських бійців – Конгрес постачатиме медикаменти для аптечних сумок, які шиють на Львівщині.

Максим Козицький подякував Брету Веліковічу за його особистий внесок у допомогу Україні і наголосив, що підтримка Сполучених Штатів та американців допомагає підтримувати бойових дух захисників України.

«Ми боремось зі всією відданістю нашій державі. Збройні Сили цілодобово боронять територію України від російського загарбника, проте завдяки підтримці світової спільноти, зокрема, зброєю та амуніцією, ми відчуваємо, що ми не самі, і що відстоюємо демократію і воюємо за мир не лише в Україні, а в усьому цивілізованому світі», - зазначив очільник Львівщини.

Брет Веліковіч відомий також тим, що виконував спецзавдання в Іраку і Афганістані, зокрема, саме з використанням дронів. Після завершення військової кар’єри заснував проєкт, у межах якого за допомогою дронів відстежували браконьєрів у Кенії та Сомалі.

Нова партія гаубиць зі США вирушила до України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів