Ахметов - другий у «чорному» списку ЄС і США

14:47 1 лютого 2014 р.

Фото до новини

Посол США Джеффрі Пайятт попередив про санкції за силові варіанти.

Загрози з боку США спонукали групу Рината Ахметова в парламенті активно включитися в боротьбу за скасування «законів 16 січня». За інформацією «ZN.UA», наприкінці минулого тижня в Києві посол США Джеффрі Пайятт запросив до себе Ріната Ахметова, щоб обговорити з ним політичну кризу в Україні.


За даними джерела журналістів, на зустрічі дипломат повідомив олігарху приблизно наступне: США і ЄС готові виступити єдиним фронтом, і у випадку, якщо українською владою буде здійснено силовий варіант; якщо не будуть скасовані «диктаторські» закони; якщо не буде прийнятий закон «про амністію», то Америка і Євросоюз не тільки запровадять масштабні візові обмеження, вони також застосують фінансові санкції, які передбачають арешт рахунків і всіх активів на території США і ЄС , належать персоналіям, включеним до «чорного списку» ( в цьому списку Ахметов є другим - між двома Януковичами).


Офіційний привід для санкцій - «застосування насильства і згортання демократії». Як лояльність, стверджують джерела, було дано обіцянку траншу МВФ відразу ж після формування коаліційного уряду.


За окремими даними, під час зустрічі з Ахметовим обговорювалися і такі питання як неприпустимість зняття Віталія Кличка з реєстрації на президентських виборах, конституційна реформа та коаліційний уряд.

Після цієї бесіди минулої суботи, 25 січня , з'явилося «миротворча» заява компанії СКМ про неприпустимість «будь-якого силового варіанту» і «будь-якого застосування зброї». А група Ахметова в парламенті включилася у руйнування схеми внесення поправок у «закони 16 січня» і виступила за їх повне скасування.


Проте, група Ахметова після приїзду президента до Ради, не підтримала проекти закону про амністію , які пропонували звільнення учасників протестів без будь-яких умов - зокрема, звільнення адмінбудівель і транспортних комунікацій. Фракція ПР, комуністи і частина позафракційних проголосували за проект схвалений президентом, який дає Майдану 15 днів на звільнення об'єктів, інакше амністії не буде. Про це інформує Ліга.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів