31 жовтня на Львівщині відбулися вибори у всіх п’яти територіальних громадах

12:48 1 листопада 2021 р.

Фото до новини

Обрали двох голів громади і чотирьох депутатів місцевих рад.

31 жовтня у Львівській області відбулися вибори у п’яти територіальних громадах. У Комарному і Шегинях на позачергових виборах обрали голів громад, а у Новому Калинові, Судовій Вишні і Розвадові на проміжних виборах – депутатів у чотирьох одномандатних округах, пише Dailylviv.com

Вибори у Комарнівській міській тергромаді відбулися у зв’язку з добровільним складанням повноважень за станом здоров’я попереднім головою Іваном Рубахою у грудні 2020 року, а у Шегинівській сільській територіальних громадах – у зв’язку зі смертю у лютому 2021 року попереднього голови Ігора Кривейка.

За посаду голови Комарнівської міської територіальної громади змагалися 5 кандидатів-мешканців Комарного: Юрій Іваненко (1989 р.н.), Володимир Іванюк (1990 р.н.), Катерина Кеньо (1978 р.н.), Богдан Радович  (1983 р.н.), Ігор Черевичник (1976 р.н.). Четверо чоловіків балотувалися як самовисуванці, а Катерина Кеньо була висуванкою від обласної організації партії “Європейська солідарність”.  За попередніми підсумками виборів у Комарному, переміг Ігор Черевичник. Він, зокрема, написав у Фейсбуці: "Все закінчилося. Ми разом з Вами перемогли. Відрив більше, ніж 400 голосів. До нових звершень. Дякую виборцям Комарнівської ТГ, працівникам ДВК та ТВК. Зробимо нашу громаду найкращою". Ігор Черевичник з 2006 року був фізичною особою-підприємцем, працював як сертифікований інженер-землевпорядник.

За посаду голови Шегинівської сільської територіальної громади боролися троє претендентів. Двоє самовисуванців -  Станіслав Барчак  (1989 р.н.) та Ольга Михайлик  (1967 р.н.) - і представниця партії  “Європейська Солідарність” Оксана  Павуцьо (1967 р.н.). Перемогу здобула 54-річна Оксана Павуцьо, яка дотепер була секретарем сільської ради і водночас виконувала обов’язки голови після смерті попередника.

31 жовтня також відбулися проміжні вибори депутатів місцевих рад у Новокалинівській, Судововишнянській і Розвадівській територіальних громадах. У складі цих рад з різних причин вивільнилося чотири депутатські мандати: двох дообрали в Новокалинівську міську раду і по одному до Судововишнянської міської та Розвадівської сільської рад. Депутатами Новокалинівської міськради стали Валентина Самардак і заступник міського голови Нового Калинова, ексголова бюджетної комісії Львівської облради Олег Домчак. На виборах депутатів Судововишнянської міської ради здобув мандат Андрій Івашко, а Розвадівської сільської ради – Андрій Оленич.

Загалом за ці чотири депутатські мандати змагалося 24 кандидатів. Найбільше у Судововишнянській міській територіальній громаді - 10 кандидатів, у Розвадівській сільській територіальній громаді - 7.

Цю інформацію підготовлено на підставі повідомлень виборчих комісій, державного реєстру виборців Львівської області і львівського відділення руху Опора

Львівщина увійшла в трійку найбільших порушників у день голосування 31 жовтня

У Львові переобиратимуть міського голову і депутатів, якщо цього дуже захочуть у Києві

У Львові влада не визнає рішення адмінсуду у Києві про незаконність включення Малехова до Львівської МТГ (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів