Держреєстр виборців у Львівській області змінив виборчі адреси майже 600 громадян

15:15 21 серпня 2020 р.

Фото до новини

З усіх звернень в Україні щодо зміни виборчої адреси 7,03% припадають на Львівську область. За цим показником регіон посідає четверте місце в країні після Київської, Одеської областей та міста Києва.

За інформацією з Державного реєстру виборців станом на 20 серпня, найчастіше виборці змінюють виборчу адресу в межах області - 388 осіб. Вибули за межі регіону 42 особи, а прибули - 141.

Лідером щодо зміни виборчої адреси є Львівська міська громада: 242 особи прибули, 67 вибули і 131 особа змінила адресу в межах громади. А це - 70,51% від загальної кількості тих, хто змінив виборчу адресу на Львівщині.

«Місто Львів завжди дає найбільші цифри на будь-яких виборах. Така тенденція особливо спостерігається у двох районах міста. Це - Сихівський і Шевченківський. Вони найбільші за населенням. Досить багато дає Франківський район. Це пов'язано з тим, що там є багато вищих навчальних закладів і їхніх гуртожитків. Студенти також подають заяви про зміну виборчої адреси», - розповіла ОПОРІ начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Зоряна Павлів.

Загалом з 1 липня до 19 серпня Державний реєстр виборців у Львівській області опрацював 754 звернення. З них - 545 в електронному вигляді, а 209 - у паперовому. З них - 545 в електронному вигляді, а 209 - у паперовому. 

Окрім зміни яадреси, деякі виборці приходили звіряти свої дані. Якщо знаходили помилки, то подавали заяви з проханням виправити неточності. 

У Виборчому кодексі закладено можливість для всіх виборців голосувати за місцем фактичного проживання, в тому числі й на місцевих виборах. Змінити або визначити виборчу адресу за новими правилами, щоб проголосувати на виборах 25 жовтня, можна з 1 липня до 10 вересня включно. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів