2 квітня стане відомо, чи Вірастюк переміг Шевченка і Кошулинського на виборах до ВР

22:38 1 квітня 2021 р.

Фото до новини

Результати виборів в округу 87 на Прикарпатті ймовірно оголосять 2 квітня — голова ОВК.

На Франківщині члени окружної виборчої комісії округу № 87 прийняли протоколи від усіх ДВК. Про це Суспільному Карпати повідомив голова ОВК Андрій Лозинський. Члени виборчої комісії планують здійснити перерахунок до кінця доби. А завтра, імовірно, оголосять результати.

Про це повідомив сайт Версії, пише Dailylviv.

“Ми не знаємо, наскільки затягнеться процедура перерахунку голосів. Може і дозавтра цю процедуру проводитимемо. Попередньо є 20 дільниць, думаю, що ми сьогодні мали б впоратися з процесом перерахунку голосів”, — каже Лозинський.

За його словами, було багато помилок — у кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені, і кількістю виборців, які були внесені у списки. По скриньках не сходилися цифри. Тому було ухвалено рішення відправити на перерахунок.

Сьогодні о 5-й годині члени ОВК оголосили перерву. Роботу відновили об 11:30. Незважаючи на це, четверо членів ДВК із села Парище Надвірнянської територіальної громади від понеділка все ще не можуть здати протоколи голосування, розповідає голова комісії Василь Магдич. Близько полудня їх таки впустили всередину приміщення ОВК. Однак здати протоколи не вдалося.

“Знайшли три тріщинки, з яких не можна було витягнути бюлетені, про це всі присутні сказали. Нехай буде. Цей сценарій був наперед написаний”, — обурюється голова ДВК з села Парище Надвірнянської ТГ Василь Магдич.

Голова ДВК Олександра Вірстюк з Молодькова з 29-го березня перебуває тут:

“Ми вже замучені всі. Їсти хочемо, спати хочемо. Зараз ми уже заходимо. Вчора до 5-ї ранку ми тут були. Сказали, що перерва до 11-ї години. От знову прийшли”.

Регіональний координатор Громадянської мережі ОПОРА Іван Маруняк розповів, що у членів окружної виборчої комісії не було підстав відправляти на перерахунок деякі протоколи.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія 31 березня, розглянувши відповідні подання політичних партій “Партія зелених України” та “Патріот” про заміну членів ОВК, внесла зміни до складу окружної виборчої комісії ОВО № 87 (Івано-Франківська область), утвореної відповідно до постанови ЦВК від 5 лютого 2021 року №45. Цим рішенням ЦВК замінила двох членів зазначеної окружної виборчої комісії.

Згодом ЦВК відновила після паузи підрахунок голосів на окрузі №87 що на Івано-Франківщині, всього пораховано станом на 22.40 1 квітня майже 90% бюлетенів.

На першому місці залишається кандидат "Слуги народу" Василь Вірастюк з 31,51%.

На друге місце вийшов Олександр Шевченко з "За майбутнє", який набрав 29,59% і обігнав представника "Свободи" Руслана Кошулинського (28,73%) на 393 голоси.

Кошулинський (на світлині) вимагає визнати вибори недійсними і провести повторні. 

Ексльвів'янин Тарас Козак заробляє навіть під санкціями РНБО і пікетами націоналістів

Серед революційних осередків партії "Голос" немає львівських

Облрада передумала віддавати на аукціоні своє приміщення у Львові політичним партіям

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів