ЗСУ отримають танки Т-80

15:15 3 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukroboronprom.com.ua

Укомплектованість ЗСУ навчальними тренажерами зросте до 60 %.

Про це, як повідомили в міністерств оборони України, розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ і заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗС України – підполковник Владислав Пономарьов. За його словами, нині наявність тренажерної бази у навчальних центрах ЗС України становить приблизно 40% від потреби. А спланований фінансовий ресурс на 2020 рік дає змогу підвищити цей показник до60 %.

Будуть закуплені тренажери як для підготовки операторів та екіпажів, наприклад 2С6 «Тунгуска», так і взводу в цілому. Зокрема начальний центр Повітряних Сил отримає мультимедійні комплекси ЗРК С-300 та «Бук-М1», навчальний центр Військово-Морських Сил – тренажери танка Т-80, а навчальний центр ДШВ – статичні тренажери БМП,.

Триватиме також облаштування комп’ютерних багатофункціональних класів. А це, зі свого боку, дає змогу командирові керувати віртуальним взводом.

Залучення до системи бойової підготовки різних тренажерних систем зумовлено потребою у забезпечені високого рівня підготовленості військовослужбовців з одночасним зниженням матеріальних і фінансових витрат. Такий підхід – украй актуальний для України.

Використання тренажерів і засобів імітаційного моделювання дає можливість відпрацьовувати реалістичніші сценарії бойових дій, що інколи неможливо зробити в польових умовах. І якщо раніше йшлося про індивідуальну підготовку військових на тренажері, то нині сучасні імітаційні засоби застосовують у комплексі з потужними комп’ютерними системами для проведення навчань підрозділів.

Натомість в «Укроборонпромі» розповіли, що Харківський бронетанковий завод провів модернізацію танка Т-80БВ, який вже серійно постачається до танкових підрозділів Десантно-штурмових військ та Морської піхоти України. Зокрема, танк Т-80БВ, як і Т-64 зразка 2017 року, отримав тепловізійний приціл, новий динамічний захист, додатковий захист бортів, нову цифрову радіостанцію, сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, а також засоби супутникової навігації.

Нове оснащення Т-80БВ дозволяє значно посилити бойові характеристики машини. Наприклад, нова система навігації дозволяє у режимі онлайн обмінюватись надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Крім того, новий динамічний захист суттєво посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро». При цьому встановлюється він у штатні контейнери динамічного захисту.

А прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов. «Харківський бронетанковий завод» вже у цьому році почне роботи з модернізації Т-80УД, що стоять на озброєнні українського війська, до рівня Т-84.

Як інформував «Щоденний Львів», ЗСУ підготують 7730 сержантів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів