ЗСУ підготують наступного року 7730 сержантів

15:48 27 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

В українському війську створена мережа навчальних центрів, коледжів і центрів підготовки сержантського складу, які за структурою, функціями й завданнями тотожні відповідним закладам у державах-членах Альянсу.

Про це повідомили в п’ятницю, 27 грудня, в міністерстві оборони. А в Головному управлінні персоналу Генерального штабу Збройних Сил України розповіли, що зі 7730 сержантів, яких планується підготувати наступного року, 457 стануть інструкторами. Цьогоріч професійними сержантами стали понад 5800 військовослужбовців.

В українському війську створена мережа навчальних центрів, коледжів і центрів підготовки сержантського складу, які за структурою, функціями й завданнями тотожні відповідним закладам у державах-членах Альянсу. Про це розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ і заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗС України – підполковник Владислав Пономарьов.

«Система підготовки сержантів в Україні передбачає багаторівневість за зразком армій НАТО. Програми курсів складають базовий, середній, підвищений і вищий рівні. Кожен із них передбачає два етапи: підготовку командира-лідера й фаховий вишкіл відповідно до роду військ, виду Збройних Сил України та військово-облікової спеціальності», – зазначив офіцер.

Окрім цього, наші сержанти постійно проходять підготовку в закордонних військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах. Серед них можна виокремити Школи НАТО в Обераммергау (ФРН), ЗС Швейцарії, Литви, Латвії, Польщі, а також дві Академії Збройних сил США.

Як інформував «Щоденний Львів», сержантом ЗСУ можна стати лише після спеціального військового закладу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів