ЗНО цього року таки відбудеться, але в спрощеній формі

15:31 29 березня 2022 р.

Фото до новини

Спрощене ЗНО передбачає здачу єдиного тесту з трьох предметів.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Попередньо планується, що абітурієнти здаватимуть єдиний тест, який включатиме тестові питання з трьох предметів. І такий порядок буде єдиним для вступу на всі спеціальності. Остаточний порядок повинне визначити і затвердити Міністерство освіти і науки України.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

«Міністерство освіти і науки запропонувало непоганий механізм зовнішнього незалежного оцінювання. Це будуть тести з трьох предметів: українська мова (20 питань), історія України (20 питань) і математика (20 питань). З наступного тижня завдання департаменту спільно з Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти знайти школи (близько сотні шкіл), в яких діти будуть проходити тести… Там, де є найкраще забезпечення (технічне – ред.) і найкращий інтернет, буде облаштовано відповідні класи. В нинішніх умовах, як виключення, такий механізм вступу у заклади вищої освіти є, на нашу думку, добрим», - зазначив Олег Паска.

За його словами це попередній механізм. Планують провести тестування у липні. Для участі у тестуванні оголосять реєстрацію. Також у тестуванні зможуть взяти участь учні, які раніше зареєструвалися на проходження ЗНО.

Слід додати, що тестування необхідно пройти тим, хто хоче навчатися на бюджетній формі навчання. Для вступу на платну форму достатньо написати мотиваційного листа.

Олег Паска також наголосив, що остаточний порядок проведення ЗНО має затвердити Міністерство освіти і науки України.

В Україні скасували пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

Мер Львова пояснив, чому в місті не відкривають дитячі садочки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів