Вибори 19 квітня. Львівський медуніверситет 282-ма голосами висунув кандидата на посаду ректора

10:35 8 березня 2024 р.

Фото до новини

Конференція трудового колективу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького — ЛНМУ висунула Ореста Чемериса кандидатом на посаду ректора.

Про це повідомили в медуніверситеті, пише DailyLviv.com.

7 березня в актовій залі теоретичного корпусу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбулася конференція трудового колективу. 

Відповідно до порядку денного про підсумки роботи за 2023 рік доповідав виконувач обов'язків ректора, доктор медичних наук Орест Чемерис. 

"Попри важкі часи, які нам спільно доводиться долати, ЛНМУ зберігає лідерські позиції як серед медичних закладів вищої освіти України, так і в царині наукових досягнень його працівників, — зауважив доповідач. 

Ми розширюємо коло партнерів, що розкриває нові можливості для здобуття знань та практичних навичок для студентів, молодих науковців, викладачів, проведення стажувань у провідних клініках та навчальних закладах Європи. Університет має новий структурний підрозділ – багатопрофільну клінічну лікарню, активно працює над проєктом створення Національного реабілітаційного центру в межах реалізації українсько-австрійської міжурядової угоди. 

На етапі ліцензування перебуває ідея впровадження нових спеціальностей: терапія та реабілітація, менеджмент в охороні здоров'я, протезування-ортезування.

Колектив університету активно працює над пошуком додаткових джерел фінансування коштом міжнародних грантових програм та спільних проєктів.

Учасники конференції трудового колективу оцінили роботу виконувача обов'язків ректора, доктора медичних наук Ореста Чемериса як добру та одноголосно висунули його кандидатуру на посаду ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького на наступні вибори, що мають відбутися 19 квітня 2024 року. За це рішення проголосували всі 282 делегати, які були присутні на зібранні.

Біографія Ореста Чемериса

Народився 5 червня 1983 року у місті Львові в сім’ї службовців. Закінчив з золотою медаллю середню школу № 93 м. Львова з поглибленим вивченням англійської мови. Після завершення навчання на медичному факультеті Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького працював лікарем-хірургом Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова. З 2013 року займався викладацькою діяльністю. Одружений. Має двох дітей.

Освіта

2021 рік — здобув науковий ступінь доктора медичних наук;

2019 рік — надано вчене звання доцента;

2013 рік — здобув науковий ступінь кандидата медичних наук зі спеціальності «Хірургія»;

2010 рік - закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління» і отримав кваліфікацію магістра державного управління;

2009 рік - закінчив інтернатуру та отримав сертифікат лікаря-спеціаліста зі спеціальності «Хірургія»;

2006 рік - з відзнакою завершив навчання на медичному факультеті Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького;

2000 рік - закінчив з золотою медаллю середню школу № 93 м. Львова з поглибленим вивченням англійської мови.

Трудова діяльність

З 2019 рік - доцент кафедри хірургії № 1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького;

2015 – 2020 роки - заступник декана з роботи з іноземними студентами Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького;

2013 – 2018 роки - асистент кафедри хірургії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького;

2009 – 2015 роки - лікар-хірург хірургічного відділення Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова;

17 квітня 2020 року — директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації;

З липня 2023 року виконує обов'язки ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Читайте такожПризначено директорку департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА

Ректор медуніверситету зауважив плагіат у лавреатів Державної премії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів