Волонтери Львівщини відновили тягач реактивної системи залпового вогню «Ураган» (відео)

11:20 8 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Народної Самооборони Львівщини» в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили активісти громадського формування «Народна Самооборона Львівщини», волонтери зі Самбірщини й Городоччини повністю відновили тягач реактивної системи залпового вогню «Ураган».


Відео: Zaxid.Net TV

На сторінці громадського формування «Народна Самооборона Львівщини» в інтернет-мережі «Facebook» розмістили вчора, 7 березня, фотографію, під якою повідомили:

«Ось цього «Урагана» повністю відновили наші друзі, волонтери з Самбірщини і Городоччини. А Ви готові взяти на себе ремонт такої техніки (БТР 80, БТР 70, БМП 3, «Урагани»)? Якщо наміри серйозні – пишіть нам або дзвоніть: 032 260-30-26;098-88-27-589;  e-mail: samooborona01@gmail.com; 79000, Україна, м. Львів, вул. Шота Руставелі, 2/4». 

Більш розлого розповіло про це в повідомленні «Волонтери із Львівщини відновили тягач ракетної установки «Ураган» в інтернет-видання «Zaxid.net»:

«У Львівській області активісти відновили тягач ракетної установки «Ураган». Ремонтували його за радянськими книжками, бо нічого не тямлять у військовій техніці.

Понад сорок років машина простояла просто неба біля Шепетівки, на Хмельниччині. Допомоги у її ремонті попросили самі військові. Відгукнулися добровольці із Самбірського району – звичайні автослюсарі та водії маршруток, які до того навіть не бачили такого агрегату. 

Волонтер Микола Фрей розповів: «Військові нам дали книжку-посібник із ремонту такої техніки. Читали і ремонтували, бо навичків таких не було. Просто зібралися люди, які мали бажання допомогти. Ми дали оголошення у району газету, що маємо таку техніку і що треба її відремонтувати. Люди свідомо приходили. Хтось розказував, що мав справу з такою технікою, коли служив, так і ремонтували».

На ремонт машину притягнули, бо вона давно вже не їздила. Аби поставити тягач на свій хід, працювали два тижні. Ярослав Демій, який ремонтував тягач, пояснив: «І гідравлічну систему, і міст задній робили, багато було клопотів біля цієї машини. Тягач стояв поржавілий, шланги погнили, все-все перебирали». 

Втім, на свій вік, кажуть ремонтники, тягач зберігся непогано. Серце машини – а це два двигуни – міняти не довелося.

Коли тягач поїде на бойові завдання, волонтери не знають, але кажуть, що до цього він уже повністю готовий, тож вирушить на Яворівський полігон, а звідти – у зону АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів