У школах Львова будуть уроки «Здорова постава»

18:00 30 липня 2019 р.

Св

Св
Фото: school1.olexandrivka.info

Депутати Львівської міської ради розглянули на засіданні комісії гуманітарної політики проект ухвали «Про затвердження програми «Здорова постава» у закладах загальної середньої освіти Львова на 2019-2022 роки».

Про це повідомили у вівторок, 30 липня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Програма «Здорова постава» охопить учнів перших-четвертих класів і буде проводитись як третій урок з фізичної культури з використанням методики вправ для профілактики захворювання опорно-рухового апарату. Завданням програми є профілактика захворювання опорно-рухового апарату, запобігання захворювань хребта, сколіозу, остеохондрозу та інших, популяризація здорового способу життя».

Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «Пілотний проект з нового навчального року запроваджується у тридцяти школах Львова. Для цих шкіл ми придбаємо інвентар, а фахівці проведуть спеціальне навчання для вчителів. Такі заняття передбачені насамперед для учнів початкової школи, тому першочергово програма діятиме у школах першого ступеня».

Член гуманітарної комісії Ігор Дякович переконаний: «Програму потрібно продовжити і поширити її дію на усі школи. На цей рік передбачено близько 700 тисяч гривень на тридцять шкіл, проте вважаю, що програму треба поширити на всі школи Львова, адже вона надзвичайно потрібна школярам. Якщо місто витратить, умовно кажучи, від 1,5 млн. гривень до двох мільйонів гривень на всі школи, то вони виправдають себе сторицею, адже будемо мати здорових дітей».

Голова комісії Тетяна Іванів зазначила: «оздоровчий урок для хребта буде проводитись щотижня на уроці фізкультури. У деяких школах уже запроваджений урок хореографії, або урок шахів, баскетболу, тому лікувальні вправи для здорового хребта наразі будуть проводити там, де є звичайний урок фізкультури».

«Програма «Здорова постава» потрібна дуже, особливо дітям  у початкових класах, тому що у них тільки формується хребет. А діти переважно сидять в школі, вдома за уроками, за комп’ютерами. Отже, якщо один з уроків буде спрямований на те, щоб робити вправи для хребта та уникнути сколіозу, хвороби, якою хворіє багато дітей, то це дуже добре. Було б корисно також продовжити програму і для старших класів», – зауважила також Тетяна Іванів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів