У Львові стартують у лютому безкоштовні курси англійської мови для колишніх військових

14:42 21 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на на сайті Всесвітньої Британської Ради

Речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у четвер, що Британська Рада в Україні та НАТО спільно працюють над проектом із перепідготовки колишніх наших військовослужбовців.

Речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник розповів сьогодні, 21 січня, на брифінгу:

«Британська Рада в Україні та НАТО спільно працюють над проектом із перепідготовки колишніх військовослужбовців. Міжнародні фахівці вже запустили безкоштовні курси з англійської мови у Києві та Харкові.

Скоро такі курси розпочнуть роботу у Львові та Одесі. Очікується, що за допомогою проекту понад п’ять тисяч ветеранів отримають необхідні навички для подальшого пошуку роботи після закінчення служби. Обіцяють, що курси розпочнуться на початку лютого 2016 року».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Натомість у Всесвітній Британській Раді розповіли:

«З 2000 року Британська Рада в Україні та НАТО спільно працюють над проектом із перепідготовки колишніх військовослужбовців та допомогли понад 5000 екс-військовим отримати необхідні навички для подальшого пошуку роботи після закінчення кар’єри. Знання англійської мови – невід’ємна складова професійної реалізації у сучасному світі.

Британська Рада пишається співпрацею з НАТО та продовжує проводити курси для перепідготовки колишніх військовослужбовців, що сприяє їхній інтеграції у цивільне життя. З початку участі Британської Ради в проекті НАТО з працевлаштування навчання на безкоштовних курсах почали дві групи колишніх військових в Києві і одна група – в Харкові.

Реагуючи на зростаючий суспільний запит, ми раді повідомити, що друга хвиля прийому заявок охопить також Львiв і Одесу. Ми розпочинаємо запис на курси, які допоможуть вивчити англійську мову й покращити можливості під час працевлаштування.

Учасниками курсів можуть стати кадрові військовослужбовці, які офіційно проходили службу за контрактом в одній зі силових структур – Збройних Силах України, Національній гвардії України (Внутрішніх військах України), Державній прикордонній службі України, Службі безпеки України – та звільнилися з їх лав упродовж останніх трьох років або планують звільнитися у 2015-2016 роках і мають змогу приділити достатньо часу навчанню на курсах, або звільнилися з лав вищеназваних структур 10 років тому, але були мобілізовані в АТО. Усі заявники мають надати документи, що підтверджують їхній статус (військовий квиток, накази та посвідчення).

Якщо професійна військова спільнота з міста, що не покривається програмою, висловить бажання організувати подібні курси в своєму регіоні, організатори охоче розглянуть подібну заявку. Орієнтовна дата початку курсів – початок лютого 2016 року.

Тривалість курсу становить 400 годин. Інтенсивність навчання – п’ять разів на тиждень по п’ять годин.

Якщо ви зацікавилися в участі в проекті надішліть нам листа на електронну адресу NATOproject@britishcouncil.org.ua або зателефонуйте 044 490 56 00».

Про це повідомили сьогодні, 21 січня, на сайті Всесвітньої Британської Ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів