У Львові розпочалася міжнародна конференція

12:00 9 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У вівторок, 9 квітня, у Львові розпочалася конференція учасників німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації., де також розповіли: «У межах конференції обговорили результати діяльності проекту та акцентували увагу на перспективі дуальної освіти в Україні. Участь у відкритті взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка».

Олег Синютка, зокрема, зазначив: «Сьогодні професійна освіта повинна відповідати тим викликам економіки та суспільства, які ми маємо на межі 2019-20 років. Сьогодні економіка продовжує зростати, вимагає нових робочих місць та додаткових фахівців, і система освіти не може дати відповіді на виклик, який дає ріст економіки».

Очільник області також зауважив: «Сьогодні важливо збалансувати підготовку кадрів і ріст економіки, якщо ми будемо бездумно готувати кадри, не враховуючи стратегію розвитку економіки та виклики, то ці кадри будуть востребувані у чужих країнах. Нам треба переосмислити ці речі і зрозуміти: галузі, які будуть драйверами української економіки і готувати спеціальності, які будуть важливі для розвитку економіки.

Олег Синютка також зазначив: «Система дуальної освіти, на мою думку, є найбільш досконалою у системі сучасного професійного творення кадрів. На Львівщині ми дещо пришвидшуємо формування дуальної форми освіти у закладах, і досвід німецьких партнерів є для нас дуже важливим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів