У Львові присягнули понад п’ятсот офіцерів запасу

14:15 29 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

На стройовому плацу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочисті заходи з нагоди складання Військової присяги студентами закладів вищої освіти, які два роки навчались за програмою підготовки офіцерів запасу.

Про це повідомили в понеділок, 29 липня, в прес-службі міністерство оборони України , де також розповіли: «До навчального закладу завітали батьки, рідні та близькі юнаків та дівчат. На урочистостях були присутні представники керівництва Академії, командири й викладачі студентів».

«Перший заступник начальника Академії полковник Олексій Шевченко привітав студентів від імені начальника Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенанта Павла Ткачука, йподякував за те, що наважились опанувати військовий фах і посісти почесне місце серед офіцерів запасу. Неабиякі емоції присутніх викликав виступ випускниці військової кафедри Національної академії, студентки юридичного факультету Львівського державного університету внутрішніх справ Юлії Терещенко», – поінформували також у міністерстві оборони.
Юлії Терещенко зазначила: «Військова кафедра у нас виховала дисциплінованість і чіткість дій для виконання поставлених цілей. Ми зрозуміли, що таке військова сім’я, що лише разом можна досягнути успіху. Підтримка один одного допомагала нам на полігоні. Щиро вдячна викладачам та офіцерам за терпіння і бажання нас навчити».

Теплі слова привітання та підтримки також проголоств випускник військової кафедри Національної академії сухопутних військ, учасник Антитерористичної операції, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, капітан Руслан Філіпсонов, який наголосив: «Шість років тому я так само, як і ви нині, стояв на цьому плацу і з хвилюванням проголошував слова Військової присяги, а коли настав час і покликала Батьківщина, на вагаючись, став на її захист. І з вдячністю згадував я своїх викладачів, які надали мені необхідних знань, вчили саме тому, що мені знадобилося на полі бою. Переконаний, що і ви, отримавши за два роки навчання на кафедрі військовій фах, станете гідними офіцерського звання».

«Згодом рідні та близькі винуватців свята мали змогу привітати юнаків та дівчат із знаменною подією та ознайомитися із навчально-матеріальною базою академії. Військову присягу на вірність українському народові склали понад п’яти сотень студентів закладів вищої освіти Західного регіону, які проходили навчання в Академії за програмою підготовки офіцерів запасу», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів