У Львові пропонують надати більше повноважень освітнім громадським організаціям

17:47 26 серпня 2020 р.

Фото до новини

У період карантину громадські організації і об’єднання вчителів виявились більш ефективними, ніж інертні державні освітні установи, що відповідають за якість освіти.

Під час засідання «Як змінить долю львівських вчителів дистанційне навчання?» 26 серпня 2020 року
Відео: Львівський пресклуб

Допоки в держустановах роздумували, яке ефективно організувати навчальний процес і що запропонувати на допомогу вчителеві, педагоги не гаяли часу і самі об’єднувались у різні спільноти, обмінюючись власними знахідками і новаціями щодо дистанційного навчання. Про це сказала Ірина Бек (на світлині), голова Львівської міської організації Української Галицької партії, пише DailyLviv.

- Нинішня ситуація чітко показує, які саме зміни назріли в освіті, - вважає Ірина Бек. -  Ми маємо гарну ініціативу «Гроші йдуть за вчителем» - коли педагог сам обирає, де йому вдосконалюватись професійно. На жаль, наші інститути не завжди пропонують щось справді сучасне і якісне. Яскравий приклад – ще до пандемії вчителі у Львові згуртувались довкола Гільдії вчителів, створювали різні організації й групи. Тому що їм це було справді цікаво і корисно. Я вважаю, що потрібно акумулювати цей потенціал громадського сектору, бо за ним – майбутнє. Нам дуже важливо мати активного вчителя – і ми його побачили! 

Також, на думку Ірини Бек, ситуація із коронавірусом мала би повернути престиж учительській професії. 

- Ми вже всі побачили, що таке дистанційний чи змішаний процес навчання і що таке, коли є контакт вчителя й учнів, старшого і молодшого. Багато батьків відчули, як це, коли дитина не відвідує школу і доводиться їй допомагати. Зрозуміли, чи легкою насправді є вчительська праця. Сподіваюсь, що і на рівні держави зараз замисляться, що таке вчитель і як має оцінюватись його праця, - зауважила Ірина Бек. 

У Львові хочуть вчителів прирівняти до медиків за рівнем загрози захворювання на COVID-19.

У Львові пояснили, чому дистанційне та змішане навчання школярів порушує Конституцію України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів