У Львові отримали погони близько семисот лейтенантів

22:36 15 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У суботу, 15 червня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся урочистий ритуал випуску молодих офіцерів.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «З цієї нагоди на урочистості завітали представники керівництва міністерства оборони України, Командування ЗС України, органів державної влади та місцевого самоврядування, керівники силових структур у регіоні, командири військових частин та установ Львівського гарнізону, представники громадськості, духовенства, дипломатичного корпусу, військовослужбовці Збройних сил держав-членів НАТО, а також рідні та близькі винуватців свята».

«Академія здійснила з часів заснування й до сьогоднішнього дня понад 80 випусків офіцерів. За роки незалежності України це вже 26-й випуск молодих лейтенантів та п’ятий випуск в Національній академії сухопутних військ за роки війни», – поінформували також в міністерстві оборони.

«Сьогодні військове звання «лейтенант» отримали близько семи сотень вихованців видового військового вишу. Серед них – 187 учасників бойових дій на сході України, які у 2015 році вступили на навчання до академії безпосередньо з фронту. Понад двадцять з них за мужність та професіоналізм, що були виявлені у районі бойових дій на сході України, відзначені державними нагородами», – розповіли також в міністерстві оборони.

«В одному строю стояли молоді офіцери – командири підрозділів механізованих й танкових військ, ракетних військ та артилерії, артилерійської розвідки, підрозділів інженерних військ, а також фахівці з морально-психологічного забезпечення та військові диригенти», – повідомили також в міністерстві оборони.

«Цьогоріч 14 випускників Національної академії сухопутних військ закінчили навчання з відзнакою та золотою медаллю. Це лейтенанти Василь Голуб, Сергій Письменний, Димитріан Шевчук, Артем Бугаєв, Сергій Тарасюк, Сергій Стратічук, Володимир Горошкевич, Олександр Карга, Андрій Рівняк, Володимир Сірків, Мар’яна Грипа, Марія Ігліна, Юрій Кузів та Артем Ломов. Дипломи з відзнакою отримали ще близько 80 випускників», – поінформували також в міністерстві оборони.

Начальник Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук, зазначив: «Тепер вам відповідати не лише за себе, а в першу чергу — за підлеглих, за виконання завдань, доручених вашим підрозділам. Пам’ятайте, що командир — це перш за все лідер. А лідер – це професійна компетентність, помножена на характер. За роки перебування у стінах Академії ми дали вам необхідні знання, вміння та навички військового професіонала, передали значний бойовий досвід, прищепили основні риси характеру українського офіцера. Тепер саме вам необхідно розвивати свою компетентність, виховувати свій характер, постійно працювати над собою, — звертаючись до випускників,

«Згодом, після освячення лейтенантів на успішну службу, молоді офіцери востаннє пройшли урочистим маршем у складі підрозділу Національної академії сухопутних військ. Завершився ритуал показовим виступом роти почесної варти у супроводі військового оркестру навчального закладу», – повідомили також в міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів