У Львівському університеті ім. Франка погодили кандидатуру декана хімічного факультету

10:05 22 березня 2024 р.

Фото до новини

21 березня 2024 року відбулася Конференція трудового колективу хімічного факультету Львівського університету.

Про це інформує пресцентр Львівського національного університету імені Івана Франка, пише DailyLviv.com

Спільнота хімічного факультету підтримала кандидатуру Григорія Дмитріва на посаду декана факультету.

21 березня 2024 року відбулася Конференція трудового колективу хімічного факультету Львівського університету. 

Під час засідання делегати конференції заслухали та обговорили програму розвитку факультету, яку представив Григорій Дмитрів, а згодом усі охочі змогли поставити йому запитання і виступити в обговоренні. Конференція погодила кандидатуру доцента Григорія Дмитріва на посаду декана хімічного факультету.

Читайте також: Франковий університет підтримав кандидатуру топчиновника часів Януковича в академіки НАН України

Хімічний факультет Львівського університету створений у 1945 році. Факультет славиться науковими школами з кристалохімії інтерметалічних і координаційних сполук, хімії високомолекулярних сполук, органічного синтезу гетероциклічних сполук, пошуку нових аналітів та розробки сучасних методів аналізу, які зробили вагомий внесок у фундаментальну науку та практичне застосування її здобутків. Сьогодні на факультеті функціонують чотири кафедри – кафедра аналітичної хімії, кафедра неорганічної хімії, кафедра органічної хімії, кафедра фізичної та колоїдної хімії.

На факультеті навчаються близько 200 студентів, а освітньо-науковий процес забезпечують понад 100 працівників, серед яких і працівники науково-дослідної частини. Так, особливу увагу на факультеті приділяють науковим дослідженням, про що свідчить і кількість інноваційних лабораторій – Лабораторія спектральних досліджень, Міжфакультетська лабораторія диференціального термічного аналізу, Навчальна обчислювальна лабораторія кафедри неорганічної хімії та Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія матеріалознавства інтерметалічних сполук».

Читайте також: Два виші Львова лідирують за кількістю студентів, зарахованих на контрактну форму навчання

Нагадаємо, відповідно до вимог чинного законодавства, Статуту Університету та згідно із Положенням про призначення декана факультету у Львівському національному університеті імені Івана Франка Ректор звертається до Конференції трудового колективу факультету з поданням про надання згоди на призначення відповідної кандидатури.

Атестаційно-кадрова комісія Вченої ради Університету перевіряє відповідність кандидатури на посаду декана факультету кваліфікаційним вимогам, встановленим Законом України «Про вищу освіту» (зі змінами) та статутом Університету, документи, які підтверджують рівень володіння державною мовою, наявність програми розвитку факультету.

У разі надання згоди Конференції трудового колективу факультету щодо призначення на посаду декана факультету, претендент упродовж п’яти робочих днів подає заяву та інші документи, передбачені законодавством. Ректор Університету упродовж 10 робочих днів укладає контракт та видає наказ про призначення на посаду декана факультету.

Читайте такожСім студенток Львівського університету здобули академічні стипендії Президента України. Прізвища

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів