Франковий університет підтримав кандидатуру топ-чиновника часів Януковича в академіки НАН України

13:07 5 березня 2024 р.

Фото до новини

Функціонер найвищого ешелону влади президента-зрадника Олег Рафальський йде на "наукове підвищення".

Як стало відомо Dailylviv.com  з університетських джерел, вчена рада ЛНУ ім. Івана Франка на своєму засіданні 28 лютого 2024 року підтримала кандидатуру топ-чиновника часів Януковича (заступник, а потім і виконувач обов'язків голови адміністрації Президента в час розстрілу Майдану) Олега Рафальського, який претендує на звання академіка НАН України.

Нагадаємо, що 25 січня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся з’їзд Асоціації політичних наук України (АПНУ), на якому з доповіддю про роботу Асоціації виступив її голова Олег Рафальський - доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України.

Олега Рафальського висунув в академіки НАН України Інститут політичних і етнонаціональних досліджень досліджень імені Кураса НАН України, який він очолює. ЛНУ імені Івана Франка підтримав відкритим голосуванням Рафальського і ще вісьмох цілком гідних учених на різні посади. Таке хитре голосування передбачено пакетним: якби хтось голосував проти Рафальського, тоді би цей голос був і проти всіх інших.

На сайті ЛНУ імені Івана Франка про голосування за кандидатуру Рафальського скромно не згадали жодним словом.

Мабуть, підтримуючи Рафальського, львівський університет хоче заручитися підтримкою з боку самого Рафальського для ректора ЛНУ імені Івана Франка Володимира Мельника, який теж у квітні спробує стати академіком НАН України за спеціальністю "Філософія науки". Академічний бартер, так би мовити. На цей момент і Володимир Мельник, і Олег Рафальський - член-кореспонденти НАНУ в різних спеціальностях. У квітні обидва балотуватимуться на дійсних членів НАНУ (академіків) знову ж таки у цих різних своїх спеціальностях. Кожен з них має певне коло знайомих, які голосуватимуть. Тож ЛНУ підтримало у лютому висунення Рафальського на академіка, а він зі своїми академічними штиками у квітні проголосує за Мельника на посаду академіка, тим паче що львівський претендент в академіки має ще двох конкурентів.

Нагадаємо, що десять років Франковий університет був першим університетом в Україні, який оголосив безстроковий страйк проти влади Януковича.

Читайте такожДва виші Львова лідирують за кількістю студентів, зарахованих на контрактну форму навчання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів