У Львівській міськраді занепокоєні ситуацією в ліцеї №45

17:30 6 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

Управління освіти Львівської міської ради занепокоєне ситуацією, яка склалася у ліцеї № 45 щодо прийому дітей у 1-й клас.

Про це повідомили в п’ятницю, 6 березня, у Львівській міськраді. Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла подробиці: «Після прийняття нового Закону України «Про освіту» було внесено зміни до статутів навчальних закладів, де навчання відбувалося мовами національних меншин. Зокрема, це й стосувалося ліцею №45 – було змінено назву навчального закладу і внесено зміни до статуту».

Чиновниця також зазначила: «В статуті написано, що право навчання мовою національної меншини реалізується лише шляхом відкриття окремих класів або груп, де мова національної меншини поряд з державною і не буде поширюватись на класи з навчанням українською мовою. Такі класи відкриваються за наявності достатньої кількості заяв від здобувачів загальної середньої освіти або їх батьків. Тобто, якщо батьки звертаються, то директорка може відкрити такі класи, адже у них для цього є вся необхідна база».

Зоряна Довганик також нагадала: «Кожна школа повинна проводити набір дітей відповідно до території обслуговування. Минулого року ми дали ліцею №45 територію обслуговування спільно з українськими школами, а в цьому році вони мають окрему територію обслуговування. Тобто якщо вони забезпечують всіх дітей із території обслуговування освітою, вони можуть набирати дітей, які не проживають на зазначених у переліку вулицях».

Чиновниця також повідомила: «Директорка цієї школи чітко визначила територію обслуговування для класів лише з українською мовою навчання, чим вчинила правопорушення. Також на сайті висвітлено перелік документів, відповідно до яких здійснюється набір: багато з них є нечинними. Зараз будемо з’ясовувати цю ситуацію».
Як інформував «ЩЛ», сім шкіл Львова – у сотні кращих за результатами ЗНО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів