У червоних зонах 1 вересня не буде, - МОЗ

16:46 27 серпня 2020 р.

Фото до новини

З 1 вересня навчання почнеться в усіх школах України, за винятком навчальних закладів у регіонах з “червоним” рівнем епідеміологічної небезпеки.

Про це інформує МОЗ.

У регіонах із “зеленим” та “жовтим” рівнем епідеміологічної небезпеки в класах вчителі за умови дотримання дистанції можуть працювати без маски. Вчителям у регіонах з “помаранчевим” рівнем епіднебезпеки рекомендовано використовувати прозорі захисні щитки. Учні 1-4 класів можуть перебувати на території навчального закладу без маски або респіратора.

 У школах запроваджено обов'язковий температурний скринінг для вчителів, використання антисептиків на вході, рекомендовано ретельне миття рук усіма учасниками освітнього процесу після кожного уроку.

МОЗ рекомендує максимально обмежити пересування учнів між навчальними класами, використовувати всі входи й виходи та розробити спеціальні маршрути для уникнення скупчень дітей. Також рекомендовано проводити уроки з інтервалом у 15 хвилин.

Учні, в яких під час навчання виявили ознаки захворювання, мають надіти маску та бути ізольованими в окреме приміщення. Після цього школа інформує батьків і приймається узгоджене рішення про транспортування дитини у медичний заклад. Приміщення, де перебував хворий, має бути провітрене та ретельно продезинфіковане. Якщо у класі підтверджено захворювання на коронавірусну інфекцію в одного із учнів, всі діти мають пройти самоізоляцію. Таке рішення приймає епідеміолог на основі епідеміологічного дослідження.

У шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом "шведського столу" та самообслуговування. Навчальний заклад повинен скласти графік харчування та організувати дистанцію у 1,5 метра між столами. За столом водночас має перебувати не більше чотирьох учнів.

Усі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках. Касири та працівники, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри або щитки. Адміністрація навчального закладу повинна скласти розклад харчування для різних класів, щоб уникнути скупчень у приміщенні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів