Технічні характеристики та рекомендації щодо вибору інверторів

11:49 30 січня 2023 р.

Фото до новини

В умовах відсутності електроенергії значна кількість людей бажають забезпечити себе благами цивілізації.

Малий та середній бізнес придбали для функціонування кав'ярень та своїх магазинів дизельні, бензинові генератори, але для звичайної квартири таке придбання суттєво вдарить по кишені.

Чому інвертор – найкращий вибір для квартири?

Згідно з рекомендаціями виробників, оптимальна відстань від генератора, що можна придбати у магазині foxtrot.com.ua у Львові, до житлового приміщення, повинна складати не менше 6 м. Тому у будь-якому випадку доведеться встановити генератор на вулиці, що досить складно зробити, якщо немає власної присадибної ділянки, яка охороняється або огороджена парканом. У такому випадку на допомогу прийдуть інвертори або портативні електростанції.

Інвертор – це прилад, який перетворює 12В на 220В. Він створений для того, щоб працювати з автомобільним акумулятором. До повномасштабного військового вторгнення такі прилади використовували туристи, а також власники заміських будинків, щоб забезпечити себе електроенергією в умовах її зникнення. Проте наразі таку методику використовують і звичайні мешканці багатоповерхових будинків.

Важливі характеристики інверторів

Потрібно визначитися, для яких цілей, та з якою метою купуєте прилад.

Як розрахувати потужність інвертора:

  • Якщо це живлення ноутбуків та різноманітної електроніки, знадобиться прилад, потужність якого не перевищує 500 Вт.
  • Користувачів таке значення може дещо здивувати, адже більшість ноутбуків мають потужність 80Вт. Проте у пікові моменти, або під час ігор, які мають високі вимоги до графіки та пам’яті, відбувається суттєве навантаження на прилад та інвертор.
  • У деяких випадках стрибок потужності може бути суттєвим. Під час недостатньої потужності, інвертор буде вимикатися та подавати звуковий сигнал про те, що система перенавантажена.

Якщо основне бажання – це заживити найнеобхідніші побутові прилади у квартирі, зокрема газовий котел та холодильник з телевізором, оптимальним варіантом стане придбанням інвертора, потужність якого складає 3000 Вт. Такі пристрої доповнені спеціальними вентиляторами та охолоджувачами, які вмикаються під час підвищення потужності до середніх значень. Це дозволяє приладу не перегріватися та перешкодити виходу з ладу пластикових елементів, ізоляції кабелів. Купуючи потужний інвертор, розрахований на 3-4 кВт, варто придбати відповідний акумулятор. Кращий вибір – це автомобільний акумулятор, ємністю 100. Невеличкі автомобільні акумулятори не зможуть працювати, через недостатню напругу на інверторі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів