Одному автомобілю вже офіційно дозволили і їздити, і літати. Коштує він майже 600 тисяч доларів

11:19 1 листопада 2020 р.

Фото до новини

Цей автомобіль може з максимальною швидкістю 180 км/год проїхати близько 1300 км або пролетіти 500 км (4,3 години) без дозаправки.


Нідерландська компанія PAL-V оголосила, що її літаючий автомобіль Liberty отримав дозвіл на пересування по дорогах загального користування від Управління транспортних засобів Нідерландів. 

Про це повідомив сайт ain.ua пише DailyLviv.

Для зльоту PAL-V Liberty потрібна смуга довжиною від 180 до 330 м, а посадити літаючу машину можна на майданчик довжиною 30 м. Перехід з дорожнього режиму в повітряний (або навпаки) триває від 5 до 10 хвилин. Як у повітрі, так і на дорозі максимальна швидкість авто -180 км/год.

PAL-V Liberty оснащений двома бензиновими двигунами. Паливний бак вміщує 100 літрів. Автомобіль може проїхати близько 1300 км або пролетіти 500 км (4,3 години) без дозаправки.

За даними компанії, тридцять жителів Нідерландів уже замовили і оплатили Liberty. Вартість літаючого автомобіля складає $ 587 000.

Поки що в Нідерландах видано дозвіл лише на один автомобіль. Це означає, що PAL-V ще не може запустити серійне виробництво. Крім цього, потрібно отримати відповідний дозвіл на використання автомобілями компанії повітряного простору. За прогнозами PAL-V, це станеться в 2022 році. 

Для чого людство використовує смартфони

Нобелівську премію з хімії вручать за метод редагування геному

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів