Для чого людство використовує смартфони

13:20 26 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Забронювати готель, провести перемовини з партнером, швидко отримати листа – чи могли ми уявити колись, що це стане можливим завдяки смартфону? У цьому маленькому девайсі виробники вмістили все й навіть більше.

Смартфони спрощують наше життя, а якщо вирішите купите Айфон 12 про макс в Україні, то станете власником найсучаснішого та найпродуктивнішого помічника. 

Отож, для чого ми найчастіше використовуємо смартфон? Нумо перевіряти, чи це про вас.

Залишатись на зв’язку

Не забуваємо, що це все ще телефон, за допомогою якого ми спілкуємося з рідним та близьким, по роботі тощо. Навіть якщо вам ніхто не телефонує, без смартфона вже не обійтись, адже мобільні розмови поступово переходять до соцмереж. При наявності wi-fi такі розмови чи листування взагалі не тарифікується, на відміну від розмов по мобільному, де ще є плата за дзвінки на номери інших операторів.

Для зв’язку з родичами за кордоном не обов’язково підключати роумінг. Коли у кожного з абонентів встановлений на смартфоні Viber, Whatsapp чи Telegram, вони стають способом зв’язку та дають можливість заощаджувати на міжнародних розмовах. Та крім того, синхронізація гаджета з поштовими серверами дозволяє швидко отримувати та відправляти листи на e-mail. 

Смартфони стали настільки невіддільною частиною людського життя, що виникла необхідність внести у 2008 році до переліку відомих фобій ще одну – номофобію. Це почуття страху та занепокоєння у людини через відсутність її смартфону. І близько 50% номофобів ніколи його не вимикають.

Для роботи

Смартфон стає особистим помічником у бізнес-справах. Нові айфони продуктивніші за деякі ПК та завжди під рукою – в дорозі, вдома. Де б ви не були, смартфон допомагає швидко вирішити робоче питання. Окремого згадування заслуговує робота з Google Docs з можливістю оперативного коригування та підготовки документів. А також онлайн-банкінг з можливістю заплатити за все – пошту, товар в інтернеті, квитки на концерт тощо, одним натисканням.

Робити, що завгодно

Мабуть, легше відповісти на питання, що не вміє смартфон. Це мультифункціональний пристрій, який замінив собою телефон, фотоапарат, відеокамеру, плеєр, навігатор, годинник, кредитну карту. Більшість важливих файлів сучасної людини у смартфоні – фото, скани документів, паролі.

Смартфон – “паличка-виручалочка” у дальній мандрівці, під час очікування у черзі чи безсонної ночі. У вашому розпорядженні музика, фільми, ігри, книги. За кілька секунд можна завантажити з App Store чи Play Market що завгодно. Та це тільки основні можливості сучасних девайсів, які ми використовуємо частіше. 

Насправді, майже кожен власник не до кінця знає, що вміє його смартфон. Наприклад, айфон вимірює розміри предметів. А ви знали про таке?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів