Ноутбук з двома екранами: у чому суть фішки і чи варто його купувати

20:21 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

Zenbook Pro 14 Duo - вже у продажу в Україні.

Особливість нової моделі – наявність додаткового екрану діагоналлю 12,7” та роздільна здатність 2880x864. Поява другого дисплея стала справжньою революцією у світі ноутбуків. Компанія Asus випустила унікальний ноутбук з інноваційним рішенням у клавіатурному блоці. Розглянемо призначення цього дисплея та наскільки зручно ним користуватися.

Навіщо потрібен другий екран

Додатковий дисплей – це продовження першого. Мишкою можна перетягнути вікна з основного та керувати ними торканням пальців. Таке рішення розширює можливості використання ноута без підключення другого монітора. Дефолтні налаштування підійдуть більшості користувачів. Але краще підігнати їх під свої потреби та уподобання: змінити яскравість, метод переміщення вікон, пункти в меню.

На маленькому екрані можна:

  • розмістити ярлики;
  • відкрити електронну пошту, робочий чат;
  • запустити програми;
  • вивести гарячі клавіші;
  • створити віртуальні кнопки, регулятори, повзунки.

Актуальна інформація та інструменти будуть перед очима. Прийде трохи пристосуватися, але звикнути буде легко.

Кому нагоді ноутбук з двома екранами

Гаджет не призначений для стандартного офісного чи домашнього застосування. Однак це ідеальне рішення для творчості та креативних завдань. Ноутбук може залучити:

  • графічних дизайнерів;
  • програмістів;
  • розробників;
  • музикантів.

Він стане корисним інструментом для тих, хто працює з фото- та відеоконтентом. Розглянемо сфери, в яких може стати в нагоді додатковий екран.

Спілкування

Якщо програми часто використовуються, але бовтаються у фоні та ховаються під основні вікна, їх можна перенести на цей дисплей. До таких належать месенджери та соцмережі. Побачили нове повідомлення — торкнулися пальцем сенсором, відкрили і швидко повернулися до роботи без рухів мишкою. Тут же помістяться чотири віконця Zoom.

Робота з документами

Дуже незручно нескінченно перемикатися між Word та вкладками Google. Якщо багато працювати з текстами, таблицями або писати курсові, розмістіть джерело інформації внизу. На головний екран виведіть документ, а на другорядний – дані. Тачпад з цифровим блоком буде дуже доречним.

Перегляд відеоматеріалів

Можливість синхронізувати роботу з програмами та онлайн-нарадами, особливо якщо вони рутинні. Відео не перекриватиме потрібні програми. Можна працювати і одним оком дивитися трансляцію.

Робота з фото та аудіо

Другий дисплей стане в нагоді для обробки та монтажу матеріалів. Це дасть змогу розвантажити робочий простір. У більшості графічних редакторів будь-яка панель відчеплюється від основного вікна та переноситься на інший монітор. Наприклад, у Photoshop таким чином зручно перекидати шари та палітри, а в Premiere – бібліотеки файлів та звукові інструменти. Налаштуйте програми як зручно.

Малювання

Прийде купити стилус, щоб рухи були чіткими. Для графічних редакторів це хороша підмога. Хоча по точності дисплей не зрівняється з топовим планшетом, але перевершує мишу. На ньому можна провести плавні лінії, вирізати об'єкт для перенесення, акуратно виправити анімацію. З простими завданнями типу малювання мемів він справиться відмінно.

Ноутбук з двома екранами – спеціалізований інструмент, що задовольняє потреби окремих категорій користувачів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів