Непневматичні шини Goodyear: революція в індустрії

11:38 18 лютого 2022 р.

Фото до новини

Нові шини Goodyear мають величезний потенціал, оскільки вони можуть використовуватися довше, збільшуючи загальний пробіг і цінність одного і того ж транспортного засобу в кілька разів.

Які переваги нових шин від Goodyear?

Ремонт пошкоджених і спущених коліс незабаром піде в минуле, тому що виробники шин працюють над впровадженням безповітряних аналогів у масове виробництво. Зазвичай відсутність повітря в шинах приносить негативні емоції, але завдяки таким виробникам як Goodyear незабаром весь світ перейде на «безповітряні» шини. Така ініціатива є частиною стратегії виробництва шин, що не потребують обслуговування, для нових електричних автомобілів.

У чому полягає привабливість безповітряних шин?

Нові шини Goodyear мають величезний потенціал, оскільки вони можуть використовуватися довше, збільшуючи загальний пробіг і цінність одного і того ж транспортного засобу в кілька разів. У цьому ключі спущені шини та інші проблеми, викликані їх експлуатацією, є одними з головних причин простою авто.

«У нас великий досвід роботи з вантажними автомобілями, де 60% ДТП трапляються через пробиті або спущені шини. Таким чином, якщо використовувати безповітряні шини, ми зможемо підвищити безпеку та мобільність автомобілів», - заявив Кріс Хелсел, головний технічний директор Goodyear Tire & Rubber Co.

Випробування на міцність

Представники сектора використовують термін "непневматичні" для опису цілісних безповітряних шин. Нещодавно, в Goodyear заявили про завершення тестів на довговічність своїх непневматичних шин на швидкості до 160 км/год на випробувальному полігоні в Акроні, і тестах на маневреність на швидкості до 88 км/год.

Техдиректор також вважає, що довговічність та збільшений термін служби є ключовими перевагами непневматичних шин. З іншого боку, ціна та вага є недоліками. «У звичайній шині повітря несе основне навантаження, яке одночасно є дешевим матеріалом. Проблема з вагою в безповітряних шинах полягає в тому, щоб зробити їх ефективними для несення навантаження, але досить легкими», — сказав він.

Одне з рішень полягає в тому, щоб замість суцільного гумового кільця, яке буде міцним, але важким і незручним, Goodyear тестує свого роду плетіння з жорсткіших матеріалів у просторі між колесом і протектором, де в традиційній шині знаходиться повітря. За словами Хелсела, мета Goodyear — до 2030 року розпочати виробництво необслуговуваних шин, виготовлених із екологічно чистих матеріалів. «Це справді складне завдання», - поділився він.

Як ви вважаєте, які перспективи даного винаходу? Поділіться вашими ідеями з нами у коментарях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів