Начальник управління освіти Львівської міськради просить педагогів взяти відпустки за власний рахунок

09:50 1 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Як пояснила в понеділок Галина Слічна – через проблеми зі зарплатою.

Як повідомили сьогодні, 1 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна попередила – через стрімке зростання індексації є нестача коштів на виплати заробітної платні педагогічним працівникам. У повідомленні також зазначено: «Однак управління робить усе можливе, щоб забезпечити виплати зарплати. Також Галина Слічна розповіла про можливі методи виходу з цієї ситуації:

«Розрахунок бюджету відбувався в січні, коли ніхто не знав про те, що сьогодні в нас відбувається, ніхто не знав, що буде з економічною, суспільно-політичною та фінансовою ситуацією в державі. Сфера освіти вже звикла до щорічного недофінансування.

Я не пригадую такого року, коли освітяни казали, що у них все є і все добре. Попри все, ми минулого року провели аналіз використання ресурсів, це був пріоритет і ті кошти, які були зекономлені, були нараховані педагогічним працівникам у вигляді премій, надбавок за складність.

Варто зазначити, що ми єдині в країні, хто дав 100 відсотків матеріальної допомоги обслуговуючому персоналу. Безперечно, цього року ми вже маємо потребу по зарплаті, до кінця року маємо нестачу 12 мільйонів.

Це відбувається не через погане планування, а через дуже значний ріст індексації – це і є основна проблема, яка з’їдає фонд заробітної плати.  Так, я звертаюсь до освітян, до усіх, хто допомагає функціонувати школі, щоб при можливості, за власним бажанням, з доброї волі і в жодному разі без примусу, взяти відпустки за власний рахунок. 

Є різні ситуації, в сфері освіти працює дуже багато жінок, які самі утримують сім’ї, які самі виховують дітей, до такої людини не будеш апелювати та просити про це – їй самій треба допомогти. Але є й інша категорія людей, яких я би просила це зробити, адже це не комусь віддати гроші, це для того, щоб ми зрозуміли, що нам до кінця року не додадуть грошей з держави, для того, щоб ми розуміли, що треба забезпечити виплати заробітної плати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів